Kamperen in Frankrijk

In Frankrijk zijn duizenden campings in alle soorten en maten om te kamperen. U kunt kiezen uit grote showcampings die veel aan animatie doen, u kunt kiezen uit middelgrote campings met of zonder animatie, kleine campings, familiecampings, jongerencampings, drukke typisch Franse campings of juist rustige campings. De zonovergoten stranden aan de Cote d’Azur, fascinerende steden als Parijs, Nice of Bordeaux, palmen boulevards aan de Cote d’Azur, bloemenpracht in de Drome, sprookjesachtige meren, indrukwekkende bergen in de Alpen en Pyreneeën of de Tweede Wereldoorlog stranden in Normandië. Dichtbij een dorp of een stad of juist afgelegen, omringt door rust en natuur. U kunt kamperen in Frankrijk direct aan zee, aan een meer of aan een rivier. Kortom, er is enorm veel keus.

 

Lees verder

Meer dan 500 campings door heel Frankrijk
Bekijk alle campings

De campings zijn over het algemeen goed uitgerust met faciliteiten en service, zodat u tijdens het kamperen in Frankrijk toch over de gewenste voorzieningen kunt beschikken. Er is bijna altijd een restaurant of snackbar aanwezig of een klein supermarktje waar u kranten en uw dagelijkse boodschapjes kunt kopen. Vaak zijn er ook meerdere sanitairgebouwen met douches, wastafels, afwasruimtes en wasmachines. Wat er exact is verschilt uiteraard per camping. Bovendien bieden veel campings animatie aan voor zowel kinderen als ouderen.

Kampeerplaatsen Franse campings

De meeste campings in Frankrijk hebben 3, 4 of 5 sterren. Dat houdt in dat het goede campings zijn, met veel faciliteiten en over het algemeen goede beoordelingen. Veel kampeerplaatsen zijn tegenwoordig uitgerust met een elektriciteitsaansluiting en een waterpunt. De gemiddelde plaats op te kamperen in Frankrijk is zo’n 80 m2 groot en vaak omheind met laagbegroeiing of haagjes om uw privacy te geven.
Bijna elke Franse camping heeft wifi, dit kan gratis zijn maar soms moet er ook voor betaald worden. Verder zijn op veel campings honden toegestaan. De richtprijzen voor een nacht op een camping in Frankrijk is zo rond de 35 tot 40 euro. Bovendien spelen tegenwoordig veel campings in op de Glamping behoefte van de gasten verhuren tegenwoordig veel campings ook stacaravans, bungalows of chalets. Voor gasten die komen kamperen maar niet over een koelkast beschikken en toch hun producten koud willen houden in de warme zon, is er vaak een koelkastverhuur.
Als u een camping boekt via campingsfrance.nl gaat de aanvraag direct naar de camping, zodat er geen schakel meer tussen zit. Zo wordt een camping in Frankrijk boeken ineens heel eenvoudig!

Geniet van uw kampeervakantie in Frankrijk, On Y Va!

Bekijk hier alle campings in Frankrijk