Camping Loirestreek

Campings in de Loire streek, omringd met een rijke geschiedenis, pracht en praal, sprookjesachtige paleizen, kunstige tuinen en beroemde wijnen. Dat staat u te wachten wanneer u uw vakantie viert in het land van de prachtige, majestueuze kastelen. De Loire die door streek kronkelt en de prachtige Renaissance kastelen die gebouwd werden in de 15e eeuw markeren het landschap van de Loire. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft over de Loirestreek.

Camping Vakanties Loirestreek

Campings Loirestreek Campings Loirestreek Camping loirestreek

Campings in Loirestreek

Camping Le Colombier

Centre de Vacances Naturiste le Colombier

Saint Martin-Lars en Sainte-Hermine, Camping Loirestreek
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Plage des Tonnelles

Campéole Camping Plage des Tonnelles – Dornier

Saint Jean de Monts, Camping Loirestreek
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Les Rives du Douet

Camping Les Rives du Douet

Doué-La-Fontaine, Camping Loirestreek
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Les forges

Camping Les Forges

Pornichet, Camping Loirestreek
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Le Ragis

Camping Le Ragis

Challans, Camping Loirestreek
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Loirestreek

Camping Loirestreek

De Loirestreek vindt u aan de westkant van Frankrijk onder Bretagne. Deze prachtige regio grenst aan het westen aan de Atlantische oceaan, in het Noorden aan Bretagne en Normandië, aan het oosten aan de regio Centre en aan het zuiden aan Poitou-Charentes. Haar hoofdstad is Nantes en de Loirestreek is genoemd naar de rivier de Loire.

De Loire heeft een zonnig klimaat en in de zomermaanden kan de temperatuur dan ook flink oplopen tot ver boven de twintig graden. In het voorjaar en in de herfst kan het er zo af en toe hard regenen. De rivier de Loire zorgt ervoor dat dit gebied zijn prachtige groene landschappen en dichte bossen behoudt. Het dal van de Loire biedt een weids uitzicht en prachtige vergezichten over de Loirestreek met haar meertjes en parken.

Actieve camping vakantie

Deze authentieke regio is de meest bosrijke bestemming aan de westkust, met haar 4000 km aan rivieren en beken en haar 5000 km aan wegen, biedt ze dan ook genoeg mogelijkheden voor de actievelingen onder ons. Tijdens uw vakantie kunt u er wandelen in de prachtige bossen waar wandelpaden genoeg zijn en er zijn tal van mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Zo kunt u in het binnenland kajakken en kanoën op de rivieren de Loire en de Sarthe en aan de kust kunt u wateractiviteiten beoefenen, zoals zeilen, windsurfen, zeekanoën en kitesurfen. U zult tal van zeilscholen aan de kust vinden waar u uw benodigde materialen kunt weghalen.

Voor de avonturiers onder ons kunt u misschien eens een bezoekje wagen aan de vele klimparken. Doordat de Loirestreek veel bossen heeft, bestaan er tal van avonturenparken voor jong en oud waar u via touwen en ladders hoog in de bomen van het ene naar het andere plateau moet komen. U vindt deze klimparken in al de departementen van de Loirestreek. Enkele bekende klimparken zijn onder anderen; Acrocime, Le Bois Mayenne, Aventure dans les arbres en Indian Forest.

Stedentrips Loirestreek

De prachtige historische steden, zoals de hoofdstad Nantes, Chartre een oude stad die bekend staat om haar prachtige cathedraal, het middeleeuwse Loche, kunststad Angers met haar indrukwekkende kasteel en Le Mans geboortestad van de dynastie Plantagenêt met haar romeinse muur uit de 3e eeuw, zijn uw bezoek zeker waard.

De fascinerende geschiedenis van de Loirestreek heeft deze regio rijk aan historisch- en cultureelerfgoed gemaakt. Zo zijn er tal van musea te bewonderen die de geschiedenis van deze prachtige streek vertellen. De vele prachtige Middeleeuwse en Renaissance kastelen langs de Loire zijn ook zeker uw bezoek waard. Enkele voorbeelden van interessante kastelen, zijn onder andere Château des ducs de Bretagne in Nantes, Château d’Angers met zijn indrukwekkende torens, Château de Serrant; pure elegantie en Château du Lude met zijn prachtige tuinen.

De gastronomie

De kust en het binnenland zorgen ervoor dat de Loirestreek over een gevarieerde gastronomie beschikt. Aan de kust komen de heerlijke geuren van de vele visgerechten u tegemoet en kunt u vele culinaire hoogstandjes uitproberen. De oesters uit de Vendée bijvoorbeeld staan bekend als de lekkerste ter wereld. Bent u meer van het vlees, laat u dan verassen door de worst met muscadet, een regionale specialiteit van deze regio of Rillauds d’Anjou, suddervarkensvlees geserveerd met heerlijke malse witte bonen.

Als u geïnteresseerd bent in de beroemde wijnen van de Loirestreek, zoals de Anjou wijn of Jasnière is een bezoek aan de wijngaarden inclusief wijnproeverij ook zeker zeer interessant. Rosé, rode wijn, witte wijn, zoete wijn of wijn met bubbels, alles kunt u vinden in de wijnkelders van de Loirestreek waarvan een groot aantal geopend zijn voor het toeristische publiek. Dus wilt u iets leren over de wijnproeverij? Dan is deze excursie zeker wat voor u.

Weer en klimaat Loirestreek

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 5 7 12 16 19 23 26 26 21 16 11 7
Minimum temperatuur 0 0 3 6 8 12 14 14 11 8 4 1
Water temperatuur
Uren zon per dag 4 6 7 9 9 10 11 11 8 6 5 5
Dagen met neerslag 13 10 12 13 16 14 14 10 10 10 12 13

Strandvakantie in de Loirestreek

De Atlantische kust van de Loirestreek is deels rotsachtig, deels bedekt met grote brede zandstranden die langzaam in zee verdwijnen en heeft een lengte van 368 km. De Vendée en de Loire-Atlantique zijn de twee departementen die aan de Atlantische oceaan liggen en bieden u prachtige brede zandstranden en populaire baaien. Een van deze baaien die duizenden toeristen per jaar trekt is La plage de Baule, met haar 9km aan stranden en fijn zand behoort ze tegenwoordige tot een van de mooiste baaien ter wereld. U kunt er flaneren langs de chique boetiekjes, de prachtige, statige huizen uit een vergane tijd bewonderen of gebruikmaken van de vele watersportactiviteiten die er aangeboden worden.

Een zeer mooie andere badplaats is het oude Pornic, met haar middeleeuwse stadje die op één van de kliffen gebouwd is en een geweldig uitzicht biedt over haar oude haven en de Atlantische oceaan. Hier kunt u prachtige wandelingen maken langs de groene kust en de vergezichten bewonderen over de oceaan.

Uiteraard zijn er nog veel meer badplaatsen langs de Atlantische kust van de Loirestreek. Enkele bekende namen zijn bijvoorbeeld Port de Saint-Gilles-Croix-de-vie, La Tranche-sur-mer, Les sables d’Olonne en Saint-Jean-de-Monts.

Uw vakantie in de Loirestreek. On y va!

Een vakantie in de Loirestreek staat voor genoeg bezienswaardigheden, lekker uitrusten in de natuur of zonnebaden op het strand. genoeg variatie dus! Bent u geïnteresseerd in een vakantie in deze rijke regio? Bekijk dan snel ons aanbod aan campings in de Loirestreek!

Camping Vakanties Loirestreek

Campings Loirestreek Campings Loirestreek Camping loirestreek