Camping Elzas-Lotharingen

Vier vakantie op een camping in de Elzas en geniet van het goede van zowel het Franse als het Duitse leven. Verschillende periodes behoorde dit gebied tot het Duitse rijk, waardoor u de Duitse invloeden op alle gebieden kunt merken. Zowel in de architectuur als in de Franse taal. Bovendien zijn de meeste Fransen in dit gebied vloeiend in Duits, dus als de Franse taal u niet ligt, maar de Duitse taal wel, is dit zeker een vakantie aanrader. U kunt er prachtige plekken bezoeken en interessante steden ontdekken. Laat u inspireren door deze pagina en misschien besluit u wel om Elzas-Lotharingen als u volgende vakantiebestemming te kiezen!

Camping Vakanties Elzas-Lotharingen

Campings Elzas-Lotharingen Campings Elzas-Lotharingen

Camping Elzas-Lotharingen

Campéole Camping Le Giessen

Bassemberg, Camping Elzas-Lotharingen
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Flower Camping L’Oasis

Oberbronn, Camping Elzas-Lotharingen
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Flower Camping Verte Vallee

Flower Camping Verte Vallee

Xonrupt Longemer, Camping Elzas-Lotharingen
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Campéole Camping Le Brabois

Villers les Nancy, Camping Elzas-Lotharingen
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Les Portes du Beaujolais

Rehaupal, Camping Elzas-Lotharingen
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Elzas-Lotharingen

Camping Elzas-Lotharingen

Elzas-Lotharingen is een gebied dat onderverdeeld wordt in twee verschillende regio’s. Elzas bevindt zich op de linkeroever van de Rijn en wordt in het westen begrenst door Lotharingen, het noordoosten door Duitsland, het zuiden door Zwitserland en het zuidwesten door Franche-Comté. De Elzas is verdeelt in twee departementen: de Haut-Rhin en de Basse-Rhin. De hoofdstad is Straatsburg. Door haar ligging aan de Rijn, maakt ze deel uit van de Boven-Rijnse laagvlakte die geleidelijk overgaat in het gebergte de Vogezen.
Lotharingen bevindt zich boven de Elzas en grenst verder ook nog aan de Champagne-Ardennen. Lotharingen bestaat uit de departementen Meurthe-et-Moselle, Maas, Moselle, en de Vogezen. Metz is de hoofdstad en tevens één van de oudste steden van Frankrijk! Deze regio is vooral een landelijke regio met bossen en heuvels. In het departement de Vogezen vindt u veel bossen, meren en rivieren. De bekende rivieren de Moezel en de Maas stromen door Lotharingen.

Actieve camping vakantie

De Elzas wordt jaarlijks bezocht door veel toeristen om er de prachtige wandel- en fietsroutes te ontdekken of om de prachtige natuur te bezichtigen. De sportievelingen kunnen naar hartenlust paardrijden, fietsen en wandelen. In de prachtige meren in de Vogezen kan gezwommen worden en aan watersport gedaan worden. Hier kunt u tevens de bergsport beoefenen. Lotharingen alleen heeft al drie natuurparken en de Elzas heeft er nog eens twee. Bovendien kunnen de prachtige bossen en meren in de Vogezen bezocht worden door natuurliefhebbers.

U kunt urenlang door de bossen dwalen en de mooiste vergezichten tegenkomen.
Voor de cultuurliefhebbers heeft Elzas-Lotharingen ook veel te bieden. Straatsburg bijvoorbeeld is een schitterende oude stad. Hier huisvest niet alleen het Europees parlement, maar u kunt er ook prachtige Renaissance huizen, Gotische kathedralen en kerken bewonderen. Colmar is ook een interessante stad. Het laat u de Elzas zien van honderden jaren geleden, wanneer u de stad binnenstapt lijkt het alsof u zich in het oude Frankrijk waant. Andere interessante steden om te bezoeken zijn Metz, met de kathedraal Notre-Dame waarvan de bouw maar liefst 300 jaar in beslag nam! Nancy, een echte oude stad waar de Poolse koning Stanislas prachtige gebouwen heeft laten bouwen. En Verdun, waar u absoluut de ondergrondse stad moet bezoeken die in de oorlogen werd gebruikt om het geweld te ontvluchten.
Kasteelliefhebbers kunnen in Elzas-Lotharingen hun hart ophalen, Elzas is namelijk de regio met de meeste feodale kastelen, waarvan het kasteel Haut Koeningsbourg een must see is. In de Lotharingen kunt u zelfs het openluchtmuseum Bliesbruck-Rheinheim bezoeken waar u een gallo-romeinse villa kunt bezichtigen.

Weer en klimaat Elzas-Lotharingen

Elzas-Lotharingen heeft een klimaat dat geen grote temperatuurverschillen kent. Een gemiddelde zomerdag in juli en augustus is zo’n 24 graden. Echter, in Lotharingen zal u vaker uw paraplu nodig hebben, omdat het er vaker regent dan in de Elzas. Maar dat betekent niet dat het er altijd regent natuurlijk. De Elzas is dankzij de Vogezen die de vochtige windstroom tegenhouden één van de droogste regio’s van Frankrijk.

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 4 6 10 16 19 23 25 24 22 16 8 5
Minimum temperatuur -2 -1 2 5 9 12 13 13 10 7 2 -1
Water temperatuur
Uren zon per dag 1 3 4 5 6 7 8 7 6 3 2 1
Dagen met neerslag 16 15 15 15 16 15 13 13 12 13 15 16

Gastronomie Elzas-Lotharingen

Zowel de Elzas als Lotharingen hebben verschillende culinaire specialiteiten. De Elzas laat u genieten van heerlijke zuurkoolschotels, Bäckeoffe, visschotels uit de Ried en Flammeküche. Bovendien wordt de helft van de bieren uit Frankrijk geproduceerd in de Elzas. Uiteraard kunnen we de bekende Elzas wijnen ook niet vergeten en de meer typerende dranken, zoals schnaps, eau-de-vie en andere likeuren.
Lotharingen biedt u specialiteiten als de wereldberoemde Quiche Lorraine, met kaas, ei en spekjes, de madeleines of andere specialiteiten, zoals Potée Lorraine en Lotharingse stoofpot. Maar ook Le Fumé Lorraine, een gerookte varkensvlees. Verder kunt u er heerlijke zoete Madelaine cakejes proeven of de Mirabel pruim, een typische zoetigheid uit deze streek.

Uw vakantie in Elzas-Lotharingen, On y va!

Bent u geïnteresseerd in een vakantie in de Elzas-Lotharingen? Wilt u de heerlijke wijnen proeven, het interessante culturele erfgoed ontdekken en door de prachtige, oude steden flaneren? Boek dan nu snel een verblijf op één van onze aangeboden campings.

Camping Vakanties Elzas-Lotharingen

Campings Elzas-Lotharingen Campings Elzas-Lotharingen