Camping Limousin

Camping LimousinSmalle landweggetjes, glooiende heuvels, koeien, meren, landelijke dorpjes en eindeloos kilometers kunnen rijden zonder iemand tegen te komen. Dat typeert de vooral agrarische streek de Limousin. Deze prachtige groene regio is nog niet ontdekt door het massa toerisme waardoor u kunt genieten van de rust en de natuur tijdens uw vakantie. Er zijn dan ook veel kindvriendelijke en rustige campings te vinden. Laat u inspireren door deze serene streek en misschien is het wel precies de vakantiebestemming die u zoekt.

Camping Vakanties Limousin

Campings Limousin Camping limousin

Campings in Limousin

Domaine du Lac de Miel

Domaine du Lac de Miel

Beynat, Camping Limousin
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Au Soleil d'Oc

Camping Au Soleil d’Oc

Argentat sur Dordogne, Camping Limousin
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Les Hameaux du Perrier

Les Hameaux du Perrier

Lissac sur Couze, Camping Limousin
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Les Hameaux de Miel

Les Hameaux de Miel

Beynat, Camping Limousin
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Le Château De Poinsouze

Castel Château de Poinsouze

Boussac, Camping Limousin
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Limousin

Camping Limousin

De Limousin bevindt zich in het midden van Frankrijk in het Centraal Massief, een gebergte in midden-Frankrijk en is onder te verdelen in drie departementen: Corrèze, Creuse en Haute-Vienne. De regio wordt omringt door de Franse regio’s Centre,  Poitou-Charentes,  Aquitanië,  Midi-Pyrénées en  Auvergne. De hoofdstad van deze landelijke streek is Limoges. De Limousin is de tweede regio in Frankrijk met de minste bewoners.

Het landschap wordt gekenmerkt met dichte bossen afgewisseld met prachtige meren en glooiende heuvels. De Limousin geniet van een mild klimaat, al in het voorjaar begint de zon volop te schijnen. In de zomermaanden is het er heerlijk warm en bereikt het kwik een temperatuur van gemiddeld rond de 25 graden. Doordat de Limousin op het Centraal Massief ligt kan het er ook regenachtig zijn.

Vakantie in de natuur in de Limousin

Door het landelijke en serene karakter van de Limousin is de regio vooral erg gewild door natuurliefhebbers. De dichte bossen, plateaus van het Centraal Massief en de prachtige meren bieden genoeg vertier. U kunt er lange wandelingen maken, fietsen of lange buitenritten te paard maken. In deze streek zult u niet zo snel grote toeristische attracties vinden waardoor u kunt genieten van het platteland en de natuur om u heen.Door het landschap kronkelen rivieren zoals de Vézère en de Dordogne, waar u leuke dorpjes zult vinden zoals Beaulieu-sur-Dordogne wat uitgeroepen is tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk en het dorpje Collonges-la-Rouge, een dorpje dat volledig in rood steen gebouwd is.

Dit interessante dorp wordt ook wel de robijn van Frankrijk genoemd. Voor de echte cultuurliefhebber zijn dit dan ook gewilde plaatsjes om te bezoeken. Steden die u niet mag missen zijn onder anderen de hoofdstad Limoges met haar authentieke centrum, Tulle en Saint-Julien. Deze steden hebben ook prachtige terrasjes waar u na een dag winkelen en avontuur heerlijk uit kunt rusten. De Limousin bezit ook schitterende middeleeuwse kastelen, kerken, forten en abdijen.

Dat het een rustige streek is betekent niet dat er niks qua sport te doen is. U kunt er prachtig wandelen, golven, kanoën, kajakken en vissen. Bovendien is het ook een geschikt gebied voor gezinnen met kinderen. Zo zijn er verschillende klimparken waarin u de Limousin vanuit de bomen kunt ontdekken en is er een fietsrail waarbij u over een 6 km lange spoorlijn fietst langs oude landhuizen en prachtige natuur.

Weer en klimaat Limousin

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 7 9 11 15 18 22 25 24 21 17 11 7
Minimum temperatuur 0 1 2 5 8 11 12 12 10 7 3 1
Water temperatuur
Uren zon per dag 2 3 5 6 6 8 9 8 7 5 3 2
Dagen met neerslag 16 15 15 15 16 12 10 11 12 12 15 16

Uw vakantie in de Limousin, On y va!

Dus zoekt u een vakantie waar rust en avontuur hand in hand gaan, een streek die nog niet ontdekt is door het massatoerisme en waar u tal van kindvriendelijke campings vindt? Bekijk dan nu ons aanbod van campings in de Limousin.

Camping Vakanties Limousin

Campings Limousin Camping limousin