Camping Jura

Genieten van natuur, bergen, idyllische dorpjes maar vooral ook kaas: welkom in de Jura! Het Franse Jura-gebergte verheft zich tussen Frankrijk en Zwitserland. Dit berggebied met toppen boven de 1600 m. is vooral bij wintersporters erg in trek, maar ’s zomers kan je in de Jura ook heerlijk kamperen.
De filosoof Goethe en de schrijvers Ruskin en Lamartine waren vroeger al lovend over de Jura en haar prachtige uitzicht op de Alpen. Naast dit sprookjesachtige uitzicht kent de Jura vele wijngebieden, rivierdalen en uitgestrekte bossen (500.000 hectare). En wat dacht je van het stuwmeer van de Ain. Kortom: De Jura is een ideale streek voor de echte kampeerder!

Camping Vakanties Jura

Campings Jura Campings JuraCamping Jura

Campings in Jura

Camping Les 3 Ours

Flower Camping Les 3 Ours

Montbarrey, Camping Franche-Comté
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Sites et Paysages La Roche d'Ully

Camping Sites et Paysages La Roche d’Ully

Ornans, Camping Franche-Comté
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Domaine Le Chanet

Domaine Le Chanet

Ornans, Camping Franche-Comté
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping des Pêcheurs Pont-de-Poitte

Camping des Pêcheurs

Pont de Poitte, Camping Franche-Comté
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Le Moulin

Camping Le Moulin

Patornay, Camping Franche-Comté
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Jura

Camping Jura

De Jura is een veelzijdige streek. Je kan er op vakantie fietsen door de bossen, wandelen in de bergen of vakantievieren in een van de wijngaarden in Arbois. Dit verrassende stadje staat bekend om haar vele wijnboerderijen, maar heeft ook de karakteristieke sfeer van een Frans dorp met prachtige gebouwen en pleinen vol terrasjes. Om de hoek van Arbois liggen de rachtige watervallen Les Planches-près-Arbois. Een mooie uitdaging om te voet te bezoeken.
Een andere stad die de moeite waard is, is de Jura-hoofdstad en thuisbasis van de vroegere Princes van Oranje: Lons-Le-Saunier. Deze stad kent vele parken en oude gebouwen, maar ook het echte La Vache Qui Rit Museum, erg geschikt voor een bezoekje tijdens de vakantie voor de kids!
Combineer water, historie en een barokke kerk en je krijgt de stad Dole. Zeker ook de moeite waard voor een bezoekje tijdens de vakantie in de Jura. Dole is rijk aan Franse cultuur, Middeleeuwse gebouwen maar ook weer de Jura-eigen ongerepte natuur. De stad staat bekend om zijn eigenzinnige karakter.

De wijde natuur in tijdens jouw vakantie

Hoewel de steden al volop omringd zijn met natuur, is het extra leuk om het bos in te trekken. Kamperen in de natuur. De Jura leent zich uitstekend voor sportieve fiets- en wandelliefhebbers die graag een tandje bijzetten. Denk bijvoorbeeld aan La Petite Monagne of rondom Lac Vouglans. La petite Montagne is voortgekomen uit de samenloop van de rivieren de Ain, de Suran en de Valouse. Het heeft een ongekende samenstelling van bergen, valleien, meren, watervallen, maar ook kastelen en echte grotten.
Net als aan de Cote D’Azur zijn de meeste meren en rivieren in de Jura Azuurblauw gekleurd. Dit steekt lekker fel af tegen de groen begroeide bergwanden. Zo krijg je de kans om op vakantie te zijn in een schilderachtig geheel. Het is dus zeker een aanrader om in de Jura te kamperen en dan lekker je fiets of een paar stevige wandelschoenen in te pakken om zo alle pracht en praal van deze streek en de France-Comté te ontdekken.

Weer en klimaat Jura

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 4 7 12 16 19 23 25 26 22 16 9 5
Minimum temperatuur 1 2 4 8 10 13 15 16 11 7 3 0
Water temperatuur
Uren zon per dag 2 3 5 6 7 8 9 7 6 4 2 2
Dagen met neerslag 16 14 15 15 16 13 11 12 12 13 16 16

Gastronomie in de Jura

Naast de wijngaarden in de Arbois is er nog iets waar de Jura bekend om staat: kaas! En wel de Comté kaas die we allemaal wel eens geproefd hebben. Dus tijdens de vakantie is het heerlijk proeven van een authentiek Frans kaasplankje met een glas (of fles) èchte Jura-wijn. In de wijnstreken zoals de Arbois zijn er ook verschillende proeverijen te bezoeken!

Op vakantie in de Jura: On y Va!

Wilt je zelf de ongerepte natuur van de Jura ontdekken, of genieten van een goed glas Arbois-wijn? Bekijk dan snel ons campingaanbod!

Camping Vakanties Jura

Campings Jura Campings JuraCamping Jura