Camping Île-de-France

Camping Île-de-FranceEen vakantie in Île de France staat voor een prestigieus erfgoed, Parijs; de stad van liefde, prachtige kastelen, romantische tuinen, uitgestrekte bossen en meertjes waar u aan watersport kunt doen. Île de France heeft meerdere natuurparken en natuurreservaten met bijzondere flora en fauna. Laat u inspireren tot een vakantie in deze prachtige regio en bekijk ons campingoverzicht.

Camping Vakanties Île-de-France

Campings-Île-de-France Campings Île-de-France

Campings in Île-de-France

Camping Huttopia Rambouillet

Camping Huttopia Rambouillet

Parijs, Camping Île-de-France
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Les Prés

Camping Les Prés

Grez-sur-Loing, Camping Île-de-France
Richtprijs €20 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Domaine Fredland

Parijs, Camping Île-de-France
Richtprijs €? hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Le Village Parisien

Camping le Village Parisien

Parijs, Camping Île-de-France
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Le Nid Vert

MONDEVILLE, Camping Île-de-France
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Île-de-France

Camping Île-de-France

Île de France ligt in het noorden van Frankrijk en is omringt door de Franse regio’s Picardië,  Champagne-Ardennen,  Bourgondië,  Centre en  Normandië. Haar hoofdstad is tevens de hoofdstad van Frankrijk, namelijk Parijs.

Net als bijna al de regio’s in Noordwest Frankrijk heeft Île de France een gematigd zeeklimaat die zorgt voor gematigde temperaturen het hele jaar door. Het hele jaar door valt er neerslag, maar de droogste maanden zijn juni, juli en augustus. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur zo’n 23 graden en kan het, vooral in augustus, erg warm worden met af en toe een hittegolf. Ook in de lente en herfst is het prima vertoeven in Île de France.
Wanneer u de drukke, bebouwde omgeving van Parijs uitrijdt komt u in een landschap terecht met zachtglooiende heuvels, brede rivierdalen en uitgestrekte bossen. Een lappendeken van akkers en weilanden tegen de zachte heuvels verwelkomt u in het typisch Franse boerenlandschap.

Cultuurvakantie in de Île de France

Misschien is Île de France wel de regio in Frankrijk met de meeste bezienswaardigheden. Dit komt vooral door de stad Parijs die ontelbaar veel monumenten, tuinen, parken en musea heeft. Voor de cultuurliefhebbers is er te veel om te bezichtigen, maar hier enkele hoogstandjes. Zoals de wereldberoemde Notre-Dame de Paris van het Disney verhaal De klokkenluider van de Notre Dame, de Eiffeltoren, de basiliek Sacré Coeur of de beroemde wijk Motnmartre in Parijs, waar u uw portret kunt laten teken. U kunt ook de Conciergerie bezoeken, de gevangenis van Marie-Antoinette, de vrouw van Koning Lodewijk de zestiende of de ondergrondse wereld van Parijs ontdekken in de Catacomben. Ook buiten Parijs valt er genoeg te doen. U kunt het schitterende barokke paleis Versailles bezoeken, het Château de Malmaison wat het paleis van de vrouw van Napoleon, Joséphine was, het Château de Fontainebleu of het indrukwekkende Château de Vaux-de-Vicomte waar het Versailles op is gebaseerd bezoeken. Voor de musealiefhebbers kunt u genoeg musea bezoeken in deze regio. Uiteraard kunt u het beroemde Louvre bezoeken, of Musée d’Orsay waar westerse kunst wordt tentoongesteld, Centre Pompidou het centrum van moderne kunst, Exploradome een interactief wetenschappelijk museum of Musée d’Orangerie waar u de waterlelies van Monet vindt. Dit zijn de meest beroemde musea in Île de France, maar er zijn nog veel meer musea waar u het bestaan waarschijnlijk niet eens van af wist, zoals het rioolmuseum in Parijs waar u ook daadwerkelijk in het riool gaat. Lijkt het rioolmuseum u niet echt een ideaal familie uitje? Er zijn nog genoeg andere uitjes waar u met uw hele gezin kunt genieten. Zoals het wereldberoemde pretpark Disneyland Parijs, Parc Astérix, Sealife Parijs, Cinéaque, Parc de la Vilette of een treintje door de tuinen van Versailles.
Vakantie Ile de FranceInteressante steden om te bezoeken zijn onder andere Meaux, Versailles, Rambouillet en Vincennes. Ook is de stad Provins een echte toeristische trekpleister. Deze middeleeuwse stad met oude stadsmuur is een prachtige stad om te bezoeken vooral in de maand juni. Dan wordt er het grootste middeleeuws festival georganiseerd van heel Europa! Waan u weer in middeleeuwse tijden en maak kennis met jongleurs, steltlopers, oude ambachten en nog veel meer.

Vakantie in de natuur

Voor de natuurliefhebbers is er ook genoeg te doen. Île de France kent namelijk een aantal natuurparken, zoals Parc du Gatinais français met haar vele bijzondere flora en fauna, Parc naturel régional du Vexin Français een bijzonder stukje natuur en Parc naturel régional de la Chevreuse waar u in dit uitgestrekte natuurgebied heel wat dieren tegen kunt komen. U kunt hier in alle rust heerlijk wandelen. Wat ook uw bezoekje waard is, is het Parc des Buttes Chaumont. Dit park ligt in hartje Parijs en heeft rotsen, hoogteverschillen, een meer, een waterval en zelfs een grot! Bovendien hebben de vele kastelen in Île de France prachtige, romantische kasteeltuinen die u naar hartenlust kunt bezoeken. In deze Franse regio kunt u ook sportieve vakanties doorbrengen. U kunt er paardrijden of fietsen door het glooiende landschap. Bovendien bieden de verschillende avonturenparken genoeg outdooractiviteiten aan, zoals mountainbiken, quad rijden, boogschieten, zwemmen, kabelbanen en zelfs bergsport! Île de France beschikt niet over grote meren en ligt niet aan zee, toch kunt u hier aan watersport doen. Dit kan op de kleine riviertjes en op de Seine waar u kunt kanoën en kajakken.

Weer en klimaat Île-de-France

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 6 7 11 14 18 21 24 23 20 16 10 7
Minimum temperatuur 2 2 4 6 9 12 14 14 12 9 5 2
Water temperatuur
Uren zon per dag 2 3 4 6 7 7 8 7 6 4 3 2
Dagen met neerslag 17 14 16 14 15 9 9 10 12 14 16 16

Gastronomie Île de France

Hoewel Île de France niet over overduidelijke eigen gastronomie beschikt, kunt u er toch een aantal gerechten proeven die typerend zijn voor deze regio komen. Zoals Boeuf Miroton (vlees met uien, tomatenpuree, wortels, witte wijn en wat wijnazijn om het meer smaak te geven. Hoe langer het kookt, hoe beter het smaakt.), Brie de Meaux een heerlijke kaas die ook wel de koning der kazen wordt genoemd en Paris-Brest een gebak met gemaakt van overheerlijke crème pralinée.

 

Camping Vakanties Île-de-France

Campings-Île-de-France Campings Île-de-France