Camping Les Landes

Camping Les LandesLes Landes is een regio van uitersten. Op vakantie in het grootste bosgebied binnen heel Europa, of trek je er liever op uit met je surfplank om een paar golven te pakken? Dit kan allemaal in Les Landes, de streek in Frankrijk aan de zuidkust van de Atlantische Oceaan voor reizigers die houden van natuur, cultuur maar ook vooral avontuur!
Zo kan je er naar hartenlust fietsen of wandelen in een van de vele pijnboombossen. De reiziger die op zoek is naar wat meer uitdaging trekt erop uit naar Parc Naturel des Landes dat is omringt door de Atlantische kust, de Gironde maar ook uitlopers van de Pyreneeën.

Camping Vakanties Les Landes

Campings in Les Landes

Campéole Le Lac de Sanguinet

Sanguinet, Camping Aquitaine
Richtprijs €39 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping le Vivier

Campéole Camping le Vivier

Biscarrosse Plage, Camping Aquitaine
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Les Tourterelles

Campéole Camping Les Tourterelles

Saint-Girons Plage, Camping Aquitaine
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Plage Sud

Campéole Camping Plage Sud

Biscarrosse Plage, Camping Aquitaine
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Le Vieux Port

Messanges, Camping Aquitaine
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Les Landes

Camping Les Landes

Wie Les Landes zegt, zegt zon, zee en strand. Met meer dan 100 kilometer kust aan de Atlantische Oceaan kan iedere badgast zijn hart hier ophalen. Het getij heeft vaak een verschil van meer dan twee meter, dit zorgt voor uitstekende golven voor de surfliefhebber. Maak je maar zich geen zorgen wanneer je nog niet zo stevig staat op de plank, er zijn talloze Engels sprekende surf-instructeurs die de vakantieganger graag een handje op weg helpen. Naast surfen leent de Atlantische oceaan zich ook voor allerlei andere watersporten, zoals wildwaterkanoën en kitesurfen.
Voor de echte waterliefhebber kent Les Landes naast de Atlantische oceaan ook nog talloze meren. Hier is de kracht van het water vaak minder heftig, maar windsurfen, kanoën of gewoon lekker zwemmen kan tijdens de vakantie natuurlijk nog steeds.
Voor de Frankrijk liefhebber die tijdens zijn vakantie liever een stevige wandeling of fietstocht maakt heeft Les Landes ook meer dan genoeg te bieden. Zoals zojuist vermeldt kent Les Landes het grootst aaneengesloten bos van Europa en het natuurpark des Landes is geschikt voor een stevige hike. Natuurlijk kun je ook het prachtige strand bewandelen of de hoogste duin van Europe (dune du Pyla) beklimmen.

Cultuurvakantie in Les Landes

Reizen Les LandesEven genoeg van alle inspanning? Of toch liever een rustige vakantie? Er valt ook genoeg te bekijken in Les Landes. Het is een echte visserstreek en heeft naast een onstuimige kust met rotsen en zandstranden ook echte vissersdorpjes en steden.

Biarritz was in het verleden al de badplaats voor iedereen die iemand was. Het was het toeristisch centrum voor iedereen die van adel was in de 19e eew. Nog steeds open voor toeristen is bijvoorbeeld het paleis van Keizerin Eugenie.
En wat dacht je van de alom beroemde plaats Bordeaux? Deze plaats bekend van de wijn vindt u net buiten Les Landes en leent zich uitstekent voor een cultureel tripje, net zoals het pittoreske dorpje Mimizan met haar klokkentoren.
Daarnaast kun je jouw dagje ontspannen natuurlijk ook doorbrengen op een van de vele zandstranden langs de Atlantische Oceaan of een van de vele meren van Les Landes.

Weer en klimaat Les Landes

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 9 10 12 17 19 21 25 26 23 19 11 10
Minimum temperatuur 3 4 4 7 10 13 14 14 13 10 5 3
Water temperatuur
Uren zon per dag 3 4 5 6 7 8 9 8 7 5 3 3
Dagen met neerslag 17 15 16 16 16 12 11 12 12 13 15 16

Gastronomie in Les Landes

Campings in Les Landes

Gelegen langs de Atlantische Oceaan, maakt dat Les Landes een echte visserstreek is. Dé locatie voor een echte visliefhebber. In Les Landes kan je als vakantieganger op vele plaatsen genieten van een lekkere maaltijd.
De echte fijnproever kan tijdens zijn vakantie zijn hart ophalen in Les Landes. Alleen de plaats Cahuzac sur Vère kent al drie restaurants met tenminste één Michelin-ster. In de vele restaurants kun je naast vis genieten van (wilde) asperges en confit de canard.
Dit alles valt altijd te combineren met een goede wijn uit een van de vele wijnstreken, onder andere de eerder genoemde Bordeaux of misschien liever een Gaillac.

Op vakantie in Les Landes: On y Va!

Begint het vakantiegevoel al te kriebelen, en wil jij deze zomer op reis door Les Landes? Bekijk dan snel ons campingaanbod!

Camping Vakanties Les Landes

Campings Les Landes Camping les landes