Camping Auvergne

Auvergne is een mooie Franse regio, maar nog niet ontdekt door het massatoerisme. U vindt er bijna honderd vulkanen, u kunt er culinaire hoogstandjes proeven, leuke uitstapjes maken, warmtebronnen bezoeken en genieten van de ongerepte natuur. Bovendien is het een kindvriendelijke regio. U vindt er veel meren, indrukwekkende bergen en zelfs een ondergronds attractiepark! Laat u inspireren en boek uw komende vakantie in het avontuurlijke Auvergne.

Camping Vakanties Auvergne

Campings Auvergne Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!Camping Auvergne

Campings in Auvergne

Campéole Plage des Tonnelles – Dornier

St Remy sur Durolle, Camping Auvergne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping de L'Eau Verte

Camping Chalets de L’Eau Verte

Marchal, Camping Auvergne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping La Vallée Verte

Saint Nectaire, Camping Auvergne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Le Pré Bas

Camping Le Pré Bas

Chambon Sur Lac, Camping Auvergne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Flower Camping Le Belvédère

Neuveglise, Camping Auvergne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Auvergne

Camping Auvergne

Auvergne is een regio die net ten zuiden van midden van Frankrijk ligt. Deze regio ligt voor het grootste gedeelte op het Centraal Massief, een oud vulkanisch gebergte die bijna het hele centrum van Frankrijk bedekt. Ze wordt omgeven door de Franse regio’s Bourgondië,  Rhône-Alpes,  Languedoc-Roussillon,  Midi-Pyrénées,  Limousin en  Centre. Haar hoofdstad is de muzikale stad Clermont-Ferrand.

Deze Franse regio kent een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters. In de zomermaanden kan het in de laagvlaktes en in de dalen erg warm worden met een gemiddelde temperatuur van zo’n 26 graden. Ideaal voor de zonaanbidders! In de bergen waait er altijd een verfrissend windje en wordt het niet zo warm als op de laagvlaktes. In mei loopt het kwik al op tot ver boven de 20 graden en is in het voorjaar dus prima te bezoeken. In de winter leent dit gebied zich perfect voor de wintersport en u kunt er veel skipistes vinden.

Het landschap van Auvergne wordt bepaald door het Centraal Massief wat zo’n 225 miljoen jaar geleden is gevormd. Dit gebergte kent verschillende vulkanen die zijn ontstaan tussen 100.000 en 5000 V. Chr. Deze zijn echter al lang niet meer actief. De enige merkbare vulkanische activiteit zijn de verschillende warmtebronnen die dit gebied telt. U vindt er diepe dalen en u kunt verschillende dode vulkanen bezoeken. U vindt er ook uitgestrekte heidevelden, eikenbossen, ronde bergen, woeste rotsen en kloven.

Gezinsvakantie in Auvergne

De relatief onbekende regio Auvergne heeft u veel te bieden tijdens uw vakantie. Zo kunt u romaanse gebouwen en kerkjes, historische mijnen en prehistorische grotten bezoeken zoals La grotte de Jonas waar u onder de grond langs allerlei ruimtes wordt geleid waar eeuwen geleden holbewoners in woonden. U vindt er ook veel middeleeuwse kasteelburchten, zoals Château-Fort de Ravel of prachtige Renaissance kastelen, zoals Château d’Avrilly met haar romantische tuinen.

Er zijn genoeg uitjes voor het hele gezin te bezoeken, zoals Rhinopolis, een museum waar u allerlei fossielen van dinosauriërs kunt bezichtigen. Vulcania is een museum over de boeiende wereld van vulkanen en tevens attractiepark dat deels ondergronds ligt met allerlei leuke attracties die allemaal te maken hebben met vulkanen. Het is aan te raden om voor dit unieke attractiepark een hele dag uit te trekken. Het is ook zeker de moeite waard om de vulkaan van Lemptégy te bezoeken die ’s nachts tot leven komt met vuurwerk. Bovendien zijn er veel dierenparken, zoals Le Pal in Allier en de dierentuin bij Ambert. Ook vindt u er veel leuke spoorwegattracties, zoals bij de rivier Allier waar u door tientallen tunnels ‘spoort’.

Er worden jaarlijks in de zomermaanden allerlei festivals gegeven. Dit kunnen middeleeuwse festivals zijn, zoals Montferrand Medieval en Renaissance festivals, zoals Fêtes Renaissance du Roi de l’Oiseau.

Actieve camping vakantie

Auvergne is prima geschikt voor een sportieve wandelvakantie, waar u routes kunt nemen, zoals GR4 die dwars door het vulkanisch gebied loopt of de GR30 die langs diverse meren loopt en minder zwaar is. Voor de fietsliefhebbers is het landschap van de Auvergne minder geschikt, door de steile hellingen en grote diepte verschillen leent het zich meer voor mountainbikers. In de laag- en middelgebergtes kunt u ideaal bergbeklimmen met diverse moeilijkheidsgraden. In de Cantal bijvoorbeeld vindt u veel klimgebieden. In de stuwmeren en op de rivieren van de Auvergne kunt u ook veel watersportactiviteiten ondernemen zoals kanoën, kajakken, windzeilen, waterfietsen, zeilen, raften en uiteraard zwemmen.

Met de watervallen, thermale bronnen, vulkanische hooglanden, kratermeren, diepe dalen en 200 km aan bergketens is de Auvergne een paradijs voor natuurliefhebbers. De natuur is er ongerept en heeft indrukwekkende bergen. In het grootste nationale park van Auvergne kunt u prachtig wandelingen maken naar de mooiste kratermeren en vulkanen.

Weer en klimaat Auvergne

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 7 9 12 14 18 23 26 26 23 18 11 8
Minimum temperatuur 0 1 2 4 8 11 14 13 11 8 4 1
Water temperatuur
Uren zon per dag 3 5 6 7 7 9 10 9 7 6 4 3
Dagen met neerslag 14 13 13 15 12 10 11 11 12 13 14 13

Gastronomie in Auvergne

Na een drukke dag vol avontuur is het tijd om te genieten van de streekgerechten van de Auvergne. Op de menukaarten kunt u kiezen voor een heerlijk kaasplateau met de vijf beroemde kazen uit de Auvergne zoals Saint-Nectaire, Cantal, Salers, Fourme d’Ambert en Bleu d’Auvergne. Voor bij het hoofdgerecht kunt u kiezen uit de heerlijke streekwijnen zoals Châteaugay, Madargues, Saint-Pourçain, Corent of Boudes.

En als hoofdgerecht heeft u keuze uit regionale specialiteiten zoals lentilles vertes du Puy (linzen uit Le Puy), gevulde kool, potée auvergnate (stoofschotel), aligot (gepureerde aardappels in gesmolten kaas met een worst er naast), pounti (hartige taart met varkensvlees, pruim en bacon) en truffade (aardappels met kaas en groentes). Nu rest alleen nog te zeggen ‘Bonne appetit!’

Strandvakanties in Auvergne

Hoewel Auvergne niet aan zee ligt kunt u er prima een strandvakantie houden bij de vele stuwmeren, kratermeren en rivieren. Het meer Saint-Remy-sur-Durolle is een groot recreatiegebied waar u een hele dag aan het strand kunt vertoeven. U kunt heerlijk zonnebaden, een verfrissende duik nemen of toekijken hoe uw kinderen in de speeltuin spelen.

Andere meren waar u zowel kunt zwemmen als aan watersport kunt doen zijn onder andere het meer van Murol, Aubusson-d’Auvergne, Valigny en de meren in Mauriac. De wat grotere recreatieve meren beschikken over een zandstrand met zonneweides en speeltuinen met horeca gelegenheden.

Blog: De Auvergne: pays sans parure: zonder fratsen!

Op zoek naar ons stekkie in Frankrijk, inmiddels alweer 9 jaar geleden, kwamen wij, Daan en Jacqueline, al Googelend, bij deze oude boerderij uit 1880 terecht. De boerderij gelegen in het groene hart van Frankrijk, departement de Puy-de-Dôme (het departement van de uitgedoofde vulkanen (puys) en om nog preciezer te zijn de streek Les Combrailles. Lees verder >>

Camping Vakanties Auvergne

Campings Auvergne Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!Camping Auvergne

 

 

Bekijk alle campings in Auvergne  –  Familiecampings  en  Gezinscampings Auvergne  –  Kleine campings  en  Glamping Auvergne