Camping Perigord

Wie “Op vakantie in de Périgord” zegt, zegt “op reis naar de Dordogne”. Dit is ook eigenlijk de naam van de streek die bij de meeste Nederlanders het bekendst is. Beide namen slaan eigenlijk op het zelfde gebied, toch geven de Fransen vaak de voorkeur aan de oorspronkelijke naam: Périgord. Dit is dan ook de naam die de streek droeg voor de Franse revolutie, toen Frankrijk nog een koninkrijk was. De bestuurlijke herindeling die na de revolutie plaatsvond zorgde eigenlijk alleen voor een naamswijziging voor deze streek: de provincie Périgord werd het departement Dordogne.

Deze streek is ideaal gelegen voor een kampeervakantie en brengt alle veelzijdigheid die Frankrijk te bieden heeft terug naar één regio. Mensen die wel vaker in de Périgord op vakantie zijn geweest weten waarschijnlijk wel dat de Fransen deze streek hebben opgedeeld in vier kleuren: Noir, Pourpre, Blanc en Vert, oftewel: Zwart, Paars, Wit en Groen.

Campings in Perigord

Camping Le Val de la Marquise

Camping Val de Marquise

Campagne, Camping Aquitaine
Richtprijs €34 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Les Tourterelles

Campéole Camping Les Tourterelles

Saint-Girons Plage, Camping Aquitaine
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping La Bouquerie

Camping La Bouquerie

Saint Geniès, Camping Aquitaine
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Les Peneyrals

Camping Les Peneyrals

Saint Crepin Carlucet, Camping Aquitaine
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Le Perpetuum

Camping Le Perpetuum

Domme, Camping Aquitaine
Richtprijs €33 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle Campings in Perigord

Camping Perigord

Camping PerigordHet meest toeristisch is Périgord noir. Deze streek is vernoemd naar het zwarte vanwege de truffels die gevonden worden en het feit dat het er zó dicht bebost is dat het er “zwart van de bomen” ziet. Wanneer je op vakantie bent in de Périgord Noir is een bezoekje aan het pittoreske hoofdstadje Sarlat een echte must. Het centrum van het middeleeuwse Sarlat is in stijl gerestaureerd en geheel autovrij en heeft hierdoor een unieke sfeer. Door de hoge ligging van het stadje heb je tevens een uniek uitzicht over de groene valleien. Net als Sarlat, heeft eigenlijk de hele Périgord Noir de revolutie overgeslagen: in de vele dorpjes vind je vaak nog goed bewaarde restanten uit de middeleeuwen en periodes van ver daarvoor. De Périgord is ideaal voor een vakantie rijk aan natuur, cultuur of voor een ontdekkingsreis door de geschiedenis met kinderen!

Vakantie in de Natuur

Waar het in de Périgord Noir zwart ziet van de bomen zie je tijdens je reis naar de Périgord Vert veel meer groen. Dit is ontstaan doordat hier (in verhouding tot de andere delen) meer regen valt vanwege de hogere ligging. Kampeerliefhebbers die houden van rust en natuur kunnen in hier hun hart op halen: het is hier erg dunbevolkt. De regen heeft er voor gezorgd dat het erg groen is en het bol staat van grote en kleine rivieren. Het westen van de Périgord Vert kent een wat meer heuvelachtig landschap, wat het geheel al helemaal een schitterend aanzien geeft. Het gehele gebied valt voor een groot deel onder het regionale natuurpark “Périgord Limousin” en leent zich uitstekend voor een actieve buitenvakantie!

Wijnstreek: Périgord Pourpre

Vakanties Perigord

Denkend aan de kleur paars en Frankrijk, verschijnt de intens paarsrode kleur voor je netvlies van de druiven die verdwijnen in een goed glas rode wijn. Dit klopt ook, want wie vakantie viert in de Paarse Périgord, kampeert midden tussen prachtige wijngaarden. Naast het proeven van goede wijnen kan je in de Périgord Pourpre ook cultuur snuiven in een van de vele bastides (vestingstadjes), met als grote voorbeeld Bergerac. Deze bastide vol geschiedenis ligt midden tussen de beroemde wijngaarden Montbazillac, Pecharmant en Montravel en is vooral bekend vanwege die beroemde man met de lange neus: Cyrano.

Watersportliefhebbers kunnen afreizen naar Limeuil en hier genieten van het water van de Dordogne en de Vézère die in deze plaats samenkomen.

Weer en klimaat Perigord

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 9 11 13 16 23 25 28 28 25 20 13 9
Minimum temperatuur 2 3 4 6 9 13 16 16 13 10 6 3
Water temperatuur
Uren zon per dag 3 4 5 6 7 8 9 8 7 5 3 3
Dagen met neerslag 15 15 15 14 16 13 11 11 11 12 15 15

Campings PerigordLekker eten in Périgord Blanc

Als het paars in Périgord Pourpre staat voor de kleur van de druif, dan is Blanc vast voor .. kalksteen inderdaad. De witte Périgord heeft zowat overal een kalkstenen ondergrond. Wie hier kampeert geniet van een afwisselend landschap en kan op ontdekkingsreis in een van de kalksteengrotten van de Périgord. Een echte aanrader is hier de hoofdstad: Perigueux. Dit is dan ook gelijk de hoofdstad van de gehele Périgord en staat bekend om haar prachtige kathedraal. Erg typisch voor Perigueux: je kan hier echt genieten van de lokale gastronomie: truffels, eend, foie gras, geitenkaas en walnoten. In de Périgord houdt men echt van lekker eten en in Perigueux valt dit dan ook goed te merken; er zijn vele restaurants waar je zo aan tafel kunt schuiven. Mocht je de smaak van de vakantie mee naar huis willen nemen kan dit in een van de vele winkeltjes waar al dit eten wordt verkocht.

Culinair Blog Nederlanders in Frankrijk: Paté maken in de Périgord

In Frankrijk heel populair, maar ook in Nederland vinden wij het lekker op onze toastjes ’s avonds op de camping: paté. Waarom is dit zo populair en hoe maken die Fransen dit eigenlijk zo lekker op Bourgondische wijze? Peter Hootsen neemt je mee in zijn Franse keuken en legt het uit! Lees verder >>

 

Bekijk alle campings in Perigord  –  Familiecampings  en  Gezinscampings Perigord  –  Kleine campings en  Glamping Perigord

Camping Aquitanie