Camping Bretagne

Legendes, mythes, ruige kusten, Keltische invloeden, Menhirs, middeleeuwse steden en een magisch landschap, enkele woorden die deze prachtige regio omschrijven. Bretagne heeft een rijke geschiedenis en een prachtig Engels georiënteerd landschap. Dit maakt haar zeker een gewilde vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Bovendien zijn de centra van de grote steden en kleine dorpjes vaak authentiek gebleven waardoor u vandaag de dag nog prachtige vakwerkhuisjes kunt bewonderen en kunt genieten van de smalle middeleeuwse winkeltjes. Laat u inspireren door deze regio vol folklore en raak betoverd door het prachtige landschap en de vele bezienswaardigheden.

Campings in Bretagne

Camping Le Cénic

Camping Le Cénic

Penestin, Camping Bretagne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping de Port La Chaîne

Camping de Port de La Chaîne

Pleubian, Camping Bretagne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Le Neptune

Lanloup, Camping Bretagne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Le Kernest

Camping Le Kernest

Belle-ile en mer, Camping Bretagne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Moulin de Cantizac

Sene, Camping Bretagne
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle Campings in Bretagne

Camping Bretagne

Camping BretagneUw vakantie in het mythische Bretagne

Bretagne is een fascinerende regio in het Westen van Frankrijk, het westen van Bretagne grenst aan de Atlantische oceaan, het noorden aan Het Kanaal, het oosten aan Normandië en het zuiden aan de Pays de la Loire. Bretagne is verdeeld in vier departementen en haar hoofdstad is de oude stad Rennes. Bovendien wordt er in Bretagne naast het Frans ook nog de oude Keltische taal het Bretons gesproken, de laatste plek op het Europese vasteland waar een dergelijke taal nog gesproken wordt.

Het schitterende Bretonse landschap is afwisselend. Aan de kust vindt u ruige kliffen, vlakke zandstranden, hoge rotsen en vele kleine en grote eilanden. Als het eb is, kan het zeewater zich zo ver terugtrekken dat er een geheimzinnig landschap ontstaat met zandbanken en rotsen die normaal onder het blauwgroene wateroppervlakte verstopt liggen. Het binnenland van Bretagne kenmerkt zich door de mysterieuze dichte bossen, prachtige groene heuvels en heidegebieden.

Met haar zachte en licht vochtige klimaat is het een ideale vakantiebestemming; het is er nooit te heet en nooit te koud. Bovendien houdt het slechte weer niet lang aan. In de zomermaanden schijnt de zon volop en schommelt de temperatuur zo tussen de 20 en 30 graden.

Cultuurvakantie in Bretagne

De typerende gebouwen in Bretagne dateren uit de Middeleeuwen, de Renaissance en de daarop volgende eeuwen waardoor er een typische Bretonse stijl is ontstaan. Hierdoor heeft ze een cultureel erfgoed die uniek is in Europa. Doordat het katholicisme diep is doorgedrongen in Bretagne kunt u er tijdens uw vakantie tal van prachtige kerken en kathedralen bewonderen.

De strategische positie van Bretagne aan zee, zorgde ervoor dat ze zich vroeger voortdurend moest verdedigen tegen gevaar vanuit zee. Dit levert u vandaag de dag schitterende burchten, forten en kastelen langs de kust op. Bovendien zijn de vele oude steden in Bretagne met hun smalle straatjes, middeleeuwse vakwerkhuisjes en prachtige kastelen zeker uw bezoek waard. Enkele van deze oude steden zijn: Vannes, Fougères, Dinard, Brest, Tréguier, Quimper, Rennes en Saint Malo. Uiteraard kunt u na een actieve dag in een van de steden uitrusten op de vele gezellige terrasjes.

Van openlucht tot maritiem en van prehistorie tot moderne kunsten. De rijke geschiedenis en cultuur van Bretagne hebben ervoor gezorgd dat er een grote variëteit aan musea bestaat. Over de cultuur gesproken, wist u dat Bretagne over de beste keuken beschikt? De Bretonse keuken bestaat uit mosselen, oesters, plateaus de fruit de mer en galettes die u zeker geproefd moet hebben.

Bovendien heeft Bretagne tal van culinaire festivals waar de Bretonse gastronomie centraal staat, zoals het feest van de crêpe of het feest van de St. Jakobsschelp. Andere bekende festivals zijn onder anderen het muziekfestival in Rennes en het Festival ‘Le cornouaille’, een festival waarin traditionele dans, concerten en volksmuziek centraal staan.

Vakantie in de natuur

Ook voor de actievelingen onder ons biedt Bretagne tal van mogelijkheden. De regio is namelijk ook een geliefde bestemming onder wandelaars. Wandelpaden via de ruige kust en de GR34, een pad dat Bretagne doorkruist, bieden de mooiste vergezichten over het schitterende landschap. Zoekt u iets meer spanning, Bretagne is ook te ontdekken te paard, maar u kunt er ook uitdagende fietsroutes nemen en mountainbiken. Ook vindt u in Bretagne veel klim- en avonturenparken.
Uw strandvakantie in Bretagne.

Bretagne biedt u ook tal van mogelijkheden voor strandvakanties. In het noorden is de kust ruig met hoge kliffen, maar in het zuiden maakt de ruige kust plaats voor prachtige vlakke zandstranden en keienstranden die u toegang verschaffen tot de mooie blauwgroene zee. De stranden lopen geleidelijk af in zee waar het lang ondiep blijft en al de stranden zijn veilig te bereiken.

Aan de gehele kust vindt u grote badplaatsen zoals Dinard, Saint-Briac en Saint-lunaire, maar ook kleine baaien en grote zandstranden. De kust biedt voor iedereen mogelijkheden, kidsclubs met animatie- activiteiten voor gezinnen met kinderen, watersportcentra en zeilscholen voor de sportievelingen en kleine, afgelegen baaien en stranden voor diegenen die de rust opzoeken.

Weer en klimaat Bretagne
Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 8 9 11 13 17 20 21 22 20 16 12 9
Minimum temperatuur 3 4 5 6 9 11 13 13 12 10 6 4
Water temperatuur
Uren zon per dag 2 3 5 6 7 7 8 7 6 4 3 2
Dagen met neerslag 19 16 16 15 14 12 12 12 15 16 17 18

Uw vakantie in Bretagne. On y va!

Kunt u niet wachten om uw vakantie in het sprookjesachtige Bretagne door te brengen? Boek dan snel een vakantie op de door ons aangeboden campings!

Bekijk alle campings in Bretagne  –  Familiecampings  en  Gezinscampings Bretagne –  Kleine campings  en  Glamping Bretagne