Camping Champagne-Ardennen

Camping Champagne ArdennenDe naam zegt het al, deze streek staat bekend om haar productie van de feestelijke bubbelwijn champagne. Het is een relatief onbekende regio, maar heeft zeker veel te bieden op toeristisch gebied. Champagne-Ardennen heeft namelijk een rijk cultureel erfgoed, prachtige traditionele wijndorpjes en sprookjesachtige bossen en meren. Bent u wellicht de eerstvolgende die vakantie gaat houden in deze interessante regio?

Camping Vakanties Champagne-Ardennen

Campings Champagne-Ardennen

Campings in Champagne-Ardennen

Camping Parco delle Piscine

Flower Camping Domaine du Buisson

Louvemont, Camping Champagne-Ardennen
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping La Samaritaine

Buzancy, Camping Champagne-Ardennen
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Parco delle Piscine

Camping Lac des Vieilles Forges

Les Mazures, Camping Champagne-Ardennen
Richtprijs €20 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Lac de la Liez

Peigney, Camping Champagne-Ardennen
Richtprijs €37 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Parco delle Piscine

Camping La Forge de Sainte Marie

Thonnance les Moulins, Camping Champagne-Ardennen
Richtprijs €39 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle Campings in Champagne-Ardennen

Camping Champagne-Ardennen

Uw vakantie in Champagne-Ardennen; de champagne streek.

Champagne-Ardennen is de meest noordelijk gelegen wijnstreek in Frankrijk. Het ligt in het noorden van Frankrijk en wordt omringt door de Franse regio’s Picardië,  Île-de-France,  Bourgondië,  Franche-Comté en Lotharingen. Het grenst aan België en Luxemburg. De hoofdstad is Châlons-en-Champagne en de grootste stad is Reims.Camping Champagne-Ardennen

Deze prachtige streek ligt ongeveer 6 uurtjes van Utrecht en is daarom een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, bossen, meren en de Ardennen. Het klimaat in de Champagne-Ardennen is zacht met een gemiddelde temperatuur van 21 graden waarvan juni en juli de meest zonnigste maanden zijn. September en oktober zijn daarentegen de natste maanden.

Actieve camping vakantie in Champagne-Ardennen

Voor wie een passie heeft voor actieve vakanties biedt Champagne-Ardennen veel mogelijkheden. De 10.000 hectare aan meren binnen deze regio bieden veel watersportmogelijkheden. Door de constante wind vanuit de Atlantische oceaan is er de mogelijkheid tot windsurfen en zeilen, maar u kunt er ook waterskiën, kanoën en jetskiën. Bovendien kan ook hier de bergsport beoefend worden. U kunt het prachtige landschap ook vanuit de lucht, te paard, te voet of per fiets ontdekken. In de bossen, over de glooiende heuvels en langs de idyllische meren kunt u prachtige wandel-, en fietsroutes vinden.

Ga terug in de tijd door de oude stad Reims te bezoeken, waar bijna al de Franse koningen gekroond werden of volg de vele historische routes die u over de geschiedenis van deze interessante regio vertellen. De prachtige steden van Champagne-Ardennen zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken zoals, kunststad Troyes met haar prachtig historische centrum, Langres met haar 12 vestingtorens, 7 poorten en 3.5km aan vestingmuren en Châlons-en Champagne met haar boeiende kerken en kloosters.

Ook de culturele agenda staat barstensvol leuke festivals zoals, het Festival des Confréries en Ardenne (broederschappen van de Ardennen), een festival wat bedoelt is om bijeen te komen en gezamenlijk te eten of het Fête de la Vigne et du Vin (feest van de wijngaard), waar u kennis kunt maken met de plaatsen waar de wijn geproduceerd wordt. U kunt vele soorten wijn proeven in de wijnkelders en er zijn veel voorstellingen. Ook voor gezinsvakanties is Champagne-Ardennen geschikt. Het magische Disneyland Parijs waar sprookjes werkelijkheid worden is niet ver weg, even als het amusementen park Parc Nigloland met haar openluchtvoorstellingen en attracties.

Gastronomie in Champagne-Ardennen

Het eerste waar u wellicht aan denkt bij de naam Champagne-Ardennen is de beroemde champagne en de champagnestreek, maar de Champagne-Ardennen heeft u veel meer te bieden qua culinaire hoogstandjes. Op de menukaarten zult u bijvoorbeeld ook veel de pâté uit Reims vinden of de salade met spekjes, maar ook regionale recepten zoals, Fricassée de pommes de terre à l’ardennaise; een aardappel gerecht of Pied de porc à la Sainte-Menehould; varkenspoot, Potée champenoise; een stoofgerecht, Andouillette de Troyes; het beroemde worstje uit Troyes en Sanglier à l’ardennaise of te wel wild zwijn.

De regionale kazen mag u ook zeker niet missen. Deze delicatessen na de maaltijd zoals de heerlijke geitenkazen moet u een keer geproefd hebben!

Weer en klimaat champagne ardennen
Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 5 7 10 14 18 22 24 23 20 15 9 6
Minimum temperatuur 0 0 2 4 7 11 12 12 10 7 3 0
Water temperatuur
Uren zon per dag 2 3 4 5 6 7 8 7 6 4 2 2
Dagen met neerslag 18 14 17 14 15 16 14 12 13 15 16 17

Uw strandvakantie in Champagne-Ardennen

U zou het niet verwachten van een regio ver weg van zee, maar ook hier kunt u een strandvakantie houden. De vele meren bieden veel waterrecreatie en mooie stranden. Bovendien bieden ze u rust en kalmte, terwijl er verderop de meren volop aan watersport wordt gedaan.

Het 4800 hectare grote meer van Der (Le lac du Der) is een groot stuwmeer aangelegd om de Marne meer ruimte te geven. Bij het onderwater zetten van dit gebied zijn drie dorpen onder het wateroppervlakte verdwenen. U vindt hier 6 stranden die allen bewaakt zijn in de zomer. Het meer leent zich uitstekend voor recreatief vissen en watersport.

De meren van Forêt d’Orient beslaat zo’n 5000 hectare aan water en vormt het hart van het natuurpark het Foret d’Orient. Dit natuurpark bestaat uit drie enorme meren die elk hun eigen mogelijkheden hebben. Zo heeft het Lac d’Orient veel ingerichte zones om te zwemmen en is het uitermate geschikt voor de zeilsport, het Lac du Temple is bedoeld voor sportvissers en het Lac Amance is geschikt voor al de gemotoriseerde watersporten zoals jetskiën.

Buiten de bovengenoemde bekendste meren bied Champagne-Ardennen u nog veel meer meren en plassen die geschikt zijn voor lange wandelingen of voor de watersport.

Vakantie in Champagne-Ardennen, On y va!

Een stukje onbekend terrein voor de meeste toeristen, maar de diepe bossen, sprookjesachtige meren en glooiende heuvels maken deze regio zeer geschikt als vakantiebestemming. Rust en kalmte of cultuur en sport, de Champagne-Ardennen biedt u al deze mogelijkheden. Geïnteresseerd in een vakantie in deze wijnstreek? Bekijk dan snel ons aanbod van campings in deze regio!

Camping Vakanties Champagne-Ardennen

Campings Champagne-Ardennen Campings Champagne-Ardennen