Camping Drôme

De Drôme ligt in het zuidoosten van Frankrijk en is een departement van Rhône-Alpes. Deze is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Drôme die door dit gebied stroomt. De hoofdstad is Valence. Het landschap in de Drôme varieert van bergachtig naar de glooiende vallei van de Rhône. In het Parc des Vercors kunt u indrukwekkende bergen vinden, in het midden wordt het landschap bepaalt door wijngaarden en boomgaarden. U vindt hier ook uitgestrekte zonnebloemvelden, dieppaarse lavendelvelden mooie olijfboomgaarden waardoor het er heerlijk kan ruiken.

Camping Vakanties Drome

Campings Drome Camping drome

Campings in Drôme

Camping L'Hirondelle

Camping l’Hirondelle

Menglon, Camping Drôme
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping De La Pinède

Camping de la Pinède

Die, Camping Drôme
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Vivacamp Le Lac Bleu

Camping Le Lac Bleu

Châtillon, Camping Drôme
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping La Grivelière

Camping La Grivelière

Montrigaud, Camping Drôme
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Les Ramières

Camping Les Ramières

Sahune, Camping Drôme
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Drôme

Camping Drôme

In de Drôme vindt u een gematigd klimaat wat tussen het klimaat in de Alpen en het mediterrane klimaat in zit. Dit houdt in dat de zomers er vrij warm en zonnig zijn met een gemiddelde temperatuur dat rond de 27 graden zit. Er valt zo af en toe neerslag, waardoor een regenjas in de tas niet gek is, maar het weer is over het algemeen erg goed te noemen.

 

Natuurvakantie in de Drôme

De Drôme is perfect voor wandeltochten langs heldere beken en prachtige bergen. Liefhebbers van natuur zullen zich zeker vermaken in de Drôme. In Parc des Vercors vindt u prachtige natuur, dalen en grotten waar u in alle rust kunt genieten van de natuur om u heen.

Wilt u liever een actieve vakantie? U kunt in de bergen van de Vercors bergbeklimmen, abseilen, kanoën, kajakken en raften op de rivieren, fietsen op de vele fietsroutes en wandelen of paardrijden langs de smalle bergpaadjes.Campings in Drome

De beste manier om de Drôme te ontdekken is per mountainbike door de bergen of per auto over de vele kronkelende, wegen door glooiende lavendelvelden en woeste berggebieden. Langs deze wegen vindt u allerlei leuke dorpjes waar u gezellig kunt wandelen. Interessante dorpjes zijn onder andere het gallo-romeinse stadje Die waar u door het vestingstadje kunt wandelen, Dieulefit en Crest. Andere interessante stadjes om te bezoeken zijn Montbrun-les-Bains, winkelparadijs Valence en Montélimar waar u absoluut de zoete noga geproefd moet hebben.

Cultuurliefhebbers kunnen renaissancekastelen bezoeken, zoals Suze la Rousse, Middeleeuwse kastelen, zoals het kasteel in Montélimar, het Palais idéale, grotten, zoals De la Draye Blanche, Romeinse overblijfselen, zoals de aquaduct in Royan en Vercors en vele musea waaronder een poppenmuseum. De Drôme is ook prima geschikt voor familie uitjes. Wat dacht u bijvoorbeeld van het aquarium des tropiques in Allex, Le monde merveilleux de lutins et la forêt een sprookjespark, een dierentuin vol vogels in Jardin aux oiseaux of het labyrinth in hauterives.

 

Weer en klimaat Drome

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 6 8 12 15 19 23 27 26 23 17 10 6
Minimum temperatuur 0 1 3 6 9 13 15 14 12 8 4 1
Water temperatuur
Uren zon per dag 2 3 5 6 7 8 10 8 7 4 3 2
Dagen met neerslag 16 14 15 15 16 10 12 10 12 14 15 16

Strandvakanties in de Drôme

Langs de rivier de Drôme kunt u prachtige strandjes vinden waar u heerlijk kunt zwemmen in de rivier. Op de stranden, die bestaan uit kiezelstenen, kunt u uw handdoekje uitleggen of stoeltje uitklappen en genieten van het helderblauwe stromende water.

Let wel op dat u in een rivier altijd te maken heeft met stromend water, let dus goed op uw kinderen en zwem altijd met zwemschoentjes in de rivier. Dit is vanwege een steenrijke bodem in de Drôme.
Blog Nederlanders in Frankrijk: “Crest en Drôme”

Deze bekende provincie in het Zuidwesten van Frankrijk wordt jaarlijks gemiddeld door 3 miljoen toeristen bezocht, waarvan de grootste buitenlandse groep uit Nederland komt.

Camping Vakanties Drome

Campings Drome Camping drome