Camping Dordogne

camping DordogneWelkom in de regio van de 1000 kastelen: De Dordogne. Deze streek in het zuidwesten van Frankrijk is het op twee na grootste departement en leent zich uitstekend voor verschillende reizen naar Frankrijk. De streek leent haar naam van de rivier de Dordogne, die in het midden van Frankrijk stroomt uit de twee kleine riviertjes: Dorde en Dogne. De Dordogne is onderdeel van Aquitaine en valt voor het grootste gedeelte samen met de oude provincie: Perigord.

Camping Vakanties Dordogne

Campings in Dordogne

Camping Le Val de la Marquise

Camping Val de Marquise

Campagne, Camping Aquitaine
Richtprijs €34 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Les Tourterelles

Campéole Camping Les Tourterelles

Saint-Girons Plage, Camping Aquitaine
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping La Bouquerie

Camping La Bouquerie

Saint Geniès, Camping Aquitaine
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Les Peneyrals

Camping Les Peneyrals

Saint Crepin Carlucet, Camping Aquitaine
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Le Perpetuum

Camping Le Perpetuum

Domme, Camping Aquitaine
Richtprijs €33 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Dodogne

Camping Dordogne

De rivier de Dordogne die dwars door de streek stroomt is enorm in trek tijdens de vakantie. In het begin van de 20e eeuw werd deze nog volop gebruikt voor het vervoer van goederen. Vanwege de schitterende rotsformaties langs de rivier heeft de rivier op sommige plaatsen een ongekende kracht. Dit zorgde ervoor dat niet alle schepen deze tocht konden maken. Zij werden op het eindpunt (Lalinde) uit elkaar gehaald en met paard en wagen terug vervoerd naar het vertrekpunt opwaarts de rivier. Tegenwoordig is de rivier een beroemd terrein voor kanovaarders en andere vakantiegangers.

Cultuurvakantie in de Dordogne

De Dordogne is een echte kastelenregio, waarvan er velen zijn opengesteld voor publiek, waardoor je er tijdens de vakantie altijd wel minimaal één kunt bezoeken. In sommige kan je zelfs overnachten of genieten van een goede Franse maaltijd. Ga op reis door de tijd en neem een kijkje in het leven van de prinsen, prinsessen en ridders.

In de Dordogne is het ook mogelijk om onder de grond te duiken, in een van de vele grotten. Een leuke uitdaging voor de avontuurlijke reiziger die niet bang is in het donker! Door de constante temperatuur in deze grotten zijn vele historische schatten goed bewaard gebleven en bieden dus een ongekende mogelijkheid om je in de geschiedenis van de Dordogne te verdiepen. Bezoek ook een van deze steden midden in de Dordogne: Perigueux, Bergerac, Sarlat, of de dorpen Limeuil en Beynac. Deze steden lenen zich bij uitstek voor een tripje. Zo is het centrum van Sarlat bijvoorbeeld geheel autovrij en boordevol terrasjes, winkeltjes en unieke ouderwetse Franse architectuur.

Gastronomie in de Dordogne

Naast de rijke geschiedenis, kan de culinaire reiziger zijn hart hier ook ophalen. De Dordogne staat bekend om zijn eenden, ganzen en geiten: Foie gras, magret en confit zijn veel gegeten lekkernijen in deze streek en natuurlijk ook hun eigen geitenkaas.

Daarnaast is de Dordogne de streek voor de kweek van walnoten. Deze worden zo gegeten, maar ook verwerkt tot olie en verwerkt in allerlei producten. Verder is het zwarte goud een van de belangrijkste producten van de Dordogne: de zwarte truffel. Je kunt tijdens de vakantie van deze lekkere gerechten genieten onder het genot van een glaasje wijn uit Bergerac en tot slot nagenieten met een gateau aux noix.

Weer en klimaat Dordogne

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 9 11 13 16 23 25 28 28 25 20 13 9
Minimum temperatuur 2 3 4 6 9 13 16 16 13 10 6 3
Water temperatuur
Uren zon per dag 3 4 5 6 7 8 9 8 7 5 3 3
Dagen met neerslag 15 15 15 14 16 13 11 11 11 12 15 15

Strandvakanties in de Dordogne

Dwars door de streek stromen zowel de Dordogne als de Vézère. Beide rivieren kennen zowel woeste stromen als rustige wateren. Waardoor ze uitermate geschikt zijn voor kano-tochten voor zowel de avontuurlijke kanoër als de meer ontspannen reiziger.
Daarnaast zijn er ook op diverse plaatsen mogelijkheden om te baden in de Dordogne en de Vézère. Zo kan je ook buiten de camping genieten van een verkoelende duik in het water. Ga zelf op zoek naar een van de vele strandjes en neem een frisse duik of laat je informeren door de camping. Houdt wel de stroming in de gaten, want deze is op sommige plaatsen sterk. Naast deze twee grote rivieren is de Dordogne ook rijk aan beekjes, meertjes en kleine stroompjes. Ideaal om te pootjebaden voor gezinnen die op reis zijn met kleine kinderen!

Blog Nederlanders in Frankrijk: “Dordogne, Pays de l’Homme”

Deze bekende provincie in het Zuidwesten van Frankrijk wordt jaarlijks gemiddeld door 3 miljoen toeristen bezocht, waarvan de grootste buitenlandse groep uit Nederland komt. Lees meer >>

 

Bekijk alle campings in Dordogne  –  Familiecampings  en  Gezinscampings Dordogne –  Kleine campings  en  Glamping Dordogne

 

Camping Vakanties Dordogne