De beste campings in de Dordogne

Ben je een liefhebber van glooiende landschappen, historische kastelen en culinaire verrassingen? Dan ga je zeker verliefd worden op de Dordogne, een schilderachtige regio in Zuidwest-Frankrijk. De Dordogne is bijna een schilderij vol heuvels, enorme bossen, vele charmante dorpjes en de prachtige rivier die door het landschap slingert waar het de naam aan dankt. Dit is een plek waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan en waar je prehistorische grotten, middeleeuwse kastelen en de authentieke Franse gastronomie ontdekt.

Wij hebben ons laten betoveren door de magie van de Dordogne in Frankrijk en de drie meest bijzondere campings voor je op een rijtje gezet. Of je nu een avonturier bent die graag gaat wandelen op een van de vele wandelrouters, de geschiedenis gaat ontdekken in het historische erfgoed van het gebied of op culinair avontuur wil. Voor elke soort kampeerder is er een camping die past bij jouw vakantieverlangens. Maak je keuze voor een onvergetelijke kampeervakantie na het lezen van onze aanbevelingen over de beste camping in de Dordogne!

1.    Een oase van ongerept natuur op camping Le Val de La Marquise

In het prachtige, groene bos van Campagne vind je de camping Le Val de La Marquise. Direct in de buurt zijn de leuke plaatsen Le Bugue op 3 kilometer afstand en Les Eyzies op 6 kilometer afstand. Tijdens je vakantie op deze diverse camping zijn er talloze faciliteiten om je te vermaken. Zo kan je lekker zwemmen in het prachtige zwembad, iets proberen te vangen in de visvijver met gratis toegang en of met de kinderen naar de speelvelden. In het staatsbos in de buurt kan je er op uit om lekker te wandelen of te mountainbiken. Er zijn maar liefst 23 wandelpaden om uit te kiezen! Deze 4-sterren camping is bekroond met het ‘Camping Qualité’ label en heeft 104 staanplaatsen verspreid over 4 hectare. Met zijn relatief kleinschalige opzet slaagt Camping Le Val de la Marquise erin om een intieme setting te creëren. Hierdoor is het de ideale plek voor gezinnen met jonge kinderen die op zoek zijn naar een rustige en kalme vakantieomgeving.

2.    Kom tot welverdiende rust op camping Les Tourterelles

Camping Les Tourterelles is de ideale plek voor een ontspannen vakantie. Het ligt op loopafstand van het strand van St. Girons-Plage in Perigord. Omdat het niet direct aan het strand ligt, heb je echter geen last van de drukte van jongeren of surfers. De camping heeft staanplaatsen met en zonder schaduw en biedt je ook de mogelijkheid om tenten, stacaravans en trekkershutten te huren. De staanplaatsen hebben bovendien een stroomaansluiting en zijn gelegen in de buurt van een watertappunt. De camping heeft ook faciliteiten voor mindervaliden. Voor de sportieve vakantieganger biedt de camping onder andere fietsroutes en diverse wandelroutes aan. De kinderen kunnen genieten van live entertainment met een animatieteam of lekker spelen op het veld. De camping heeft een eigen snackbar en pizzeria waar je ook vers brood kunt krijgen. Ook in de omgeving van de Dordogne zijn er genoeg bezienswaardigheden. Bayonne ligt op 20 minuten rijden en binnen een half uur ben je in Biarritz, een bekende badplaats waar je heerlijk kan zwemmen.

3.    Laat je verwelkomen op camping Les Péneyrals

Ervaar een vakantie in de natuur op camping Les Péneyrals, slechts 10 km van Sarlat in Perigord. Ontdek een terrein dat bruist van het natuurleven, compleet met een verborgen visvijver. Speeltuinen, leuke animatie-activiteiten en open ruimtes maken het een paradijs voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt de omgeving verkennen door leuke wandelingen te maken. Er zijn verschillende verwarmde zwembaden en ook een speciaal bad voor peuters. Zo kan je onbezorgd met je kinderen het water in! Je wordt hier ontvangen door een hartelijke en authentiek Franse familie, die de camping nog volgens hun eigen traditie runnen. Alles aan de camping ademt rust wat je niet gauw ergens anders tegen komt. De camping is ideaal gelegen om de rest van de Dordogne te ontdekken. Zo ga je makkelijk naar een van de vele mooie kastelen in de omgeving of naar een van de prehistorische plekken in de regio Périgord Noir.