5 Glampings in Frankrijk: kamperen in ultiem comfort

De ochtendmist trekt langzaam op terwijl de eerste zonnestralen door de bomen breken en de vogels beginnen te zingen. U opent uw ogen en kijkt om u heen. In plaats van een saaie tent, ziet u een luxe en sfeervolle glamping-accommodatie en heeft u alle benodigde faciliteiten bij de hand. Welkom op één van de schitterende glampings in Frankrijk, waar u het beste van beide werelden kunt ervaren: de schoonheid van de natuur en de luxe van een hotelkamer.

Met zijn uitgestrekte stranden, indrukwekkende bergen en prachtige natuur is Frankrijk een populaire bestemming voor kampeerliefhebbers. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een familievakantie of een avontuurlijke reis met vrienden, een verblijf op een Franse camping is een uitstekende keuze. Houdt u er echter niet van om bijvoorbeeld steeds naar het toilet te moeten lopen en deze met allerlei andere mensen te delen? Dan is een glamping in Frankrijk voor u de beste keuze. In deze blog vertellen we u over alle voordelen van glampings, zowel als de leukste locaties in Frankrijk om op een glamping te verblijven. Vervolgens bespreken we de 5 mooiste glampings in Frankrijk. Lees snel verder om te ontdekken welke dit zijn!

Wat is precies een Glamping?

Glamping, een samenvoeging van de woorden ‘glamour’ en ‘camping’, is de nieuwste trend op het gebied van kamperen. Het is een luxe manier van kamperen waarbij u de natuur in stijl ervaart. In tegenstelling tot traditioneel kamperen, biedt glamping de mogelijkheid om te genieten van de buitenlucht zonder afbreuk te doen aan comfort en luxe. Er zijn verschillende type luxe tenten en vakantieverblijven die kunnen worden verstaan onder een glamping accommodatie. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een safaritent of een tipi, maar ook aan een stacaravan of een boomhut.

Waarom kiezen voor een Franse Glamping-ervaring?

Waarom zou u compromissen sluiten op het gebied van comfort en luxe tijdens uw vakantie, terwijl u ook kunt genieten van de schoonheid van de buitenlucht? Ten eerste biedt Frankrijk een prachtig landschap en klimaat om te kamperen. Van de uitgestrekte stranden aan de Atlantische kust tot de prachtige bergen van de Alpen, er is voor ieder wat wils. Ten tweede zijn er in Frankrijk talloze glamping-locaties beschikbaar, variërend van luxe tenten tot chalets met eigen badkamer. Deze accommodaties bieden alle luxe die u nodig hebt voor een aangenaam verblijf.

Wat zijn de voordelen van kamperen op een Glamping?

Wat zijn de voordelen van het overnachten op een glamping ten opzichte van een verblijf op een normale camping? Allereerst biedt glamping meer comfort. De accommodaties zijn uitgerust met comfortabele bedden, een eigen badkamer en soms zelfs een keuken. Daarnaast biedt glamping meer privacy en ruimte in vergelijking met traditionele kampeerplekken. Ten slotte biedt glamping meer gemak. U hoeft geen tent op te zetten of uw eigen apparatuur mee te nemen, wat tijd en moeite bespaart.

Kortom, glamping is een geweldige manier om te kamperen en te genieten van de natuur zonder afbreuk te doen aan luxe en comfort. Frankrijk biedt een scala aan glamping-mogelijkheden, dus waarom zou u niet een keer op avontuur gaan en het zelf ervaren?

5 Toplocaties voor het boeken van een Glamping in Frankrijk

Frankrijk, het land van kaas, wijn en prachtige landschappen. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om te beslissen waar uw volgende glampingvakantie plaats gaat vinden. Maar maak u geen zorgen, wij hebben de vijf mooiste streken van Frankrijk voor u op een rijtje gezet. Kies uw favoriete streek en boek een verblijf in een prachtige glampingaccommodatie om optimaal te genieten van deze fantastische bestemmingen. Bonnes vacances!

Glampings in Normandië

De regio Normandië biedt een prachtige combinatie van historische bezienswaardigheden, schilderachtige dorpjes en ongerepte natuur. Het glooiende landschap met haar groene weilanden en ruige kliffen is de perfecte omgeving voor een glamping vakantie. Verblijf in een luxueuze tent of bungalow en geniet van het rustige platteland. Bezoek historische locaties zoals de invasiestranden of bewonder de beroemde Mont Saint-Michel en de kathedraal van Rouen. Proef de lokale specialiteiten, zoals de beroemde Normandische cider en de heerlijke kaas. Een glamping vakantie in Normandië biedt de perfecte combinatie van ontspanning, cultuur en natuur.

De mooiste glamping in Normandië

Er zijn veel mooie campings te vinden in Normandië, maar er kan er maar eentje de mooiste zijn. Naar onze mening is dat Camping Le Grand Large. Deze 4-sterren locatie biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring aan de prachtige Normandische kust. Gelegen in de buurt van het charmante dorpje Les Pieux, biedt deze camping directe toegang tot het strand, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Kanaaleilanden. De camping heeft een verwarmd zwembad, een tennisbaan en een speeltuin, evenals een restaurant waar u kunt genieten van heerlijke Franse gerechten en lokale specialiteiten. Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar, waaronder stacaravans, chalets en glampingtenten, die allemaal zijn ontworpen met comfort en gemak in gedachten. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of avontuurlijke activiteiten in de natuur, Camping Le Grand Large biedt het allemaal.

Glampings in Loire

De Loirestreek biedt u een adembenemend landschap van glooiende heuvels, wijngaarden en kastelen. Het is de perfecte omgeving voor een glampingvakantie, waar u kunt genieten van luxe accommodatie te midden van de natuur. Bezoek historische steden zoals Tours en Orléans, of ontdek de vele kastelen en tuinen in de omgeving. Geniet van lokale specialiteiten, zoals heerlijke wijnen en regionale gerechten, en maak wandelingen en fietstochten door de schilderachtige omgeving. Of u nu op zoek bent naar ontspanning, cultuur of avontuur, een glamping vakantie in de Loire-vallei zal een onvergetelijke ervaring bieden.

De mooiste glamping in Loire

Camping Le Sol à Gogo is een 4-sterren camping biedt u een ideale vakantie-ervaring in de Loire-vallei, waar u kunt genieten van de prachtige natuur en de lokale cultuur. Deze camping ligt op slechts een steenworp afstand van het strand, met directe toegang tot de Atlantische Oceaan. Camping Le Sol à Gogo heeft een zwembadcomplex met glijbanen, een sauna, en een fitnessruimte. Er is een restaurant op het terrein waar u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en regionale specialiteiten. Bovendien zijn er verschillende glamping accommodaties beschikbaar, waaronder luxe stacaravans. Of u nu wilt ontspannen op het strand, of de omgeving wilt verkennen, Camping Le Sol à Gogo biedt u een geweldige vakantie-ervaring in de prachtige Loire-vallei.

Glampings in Provence

De Provence regio staat bekend om zijn prachtige landschap met lavendelvelden, wijngaarden en historische steden. Het is de perfecte bestemming om te genieten van de Franse zon en de culinaire hoogstandjes van de regio, zoals ratatouille. Een verblijf op een glamping in de Provence biedt een unieke ervaring om te ontspannen in de natuur terwijl u toch alle luxe heeft die u nodig heeft. U kunt genieten van de lokale keuken, wijnen proeven en historische bezienswaardigheden bezoeken. De Provence is ook een geweldige plek voor activiteiten in de buitenlucht, zoals wandelen, fietsen en kanoën op de rivieren.

De mooiste glamping in Provence

Camping Domaine de la Bergerie is een adembenemende camping met een beoordeling van 4 sterren, gelegen in de prachtige regio Côte d’Azur. Het is omringd door de indrukwekkende natuurlijke landschappen van de Var. De camping biedt de perfecte combinatie van ontspanning en avontuur, met talloze faciliteiten en activiteiten voor jong en oud. Er is een zwembadcomplex met glijbanen aanwezig, speeltuinen, een wellnesscentrum, sportvelden en animatieprogramma’s. De accommodaties op Camping Domaine de la Bergerie zijn modern en luxueus, variërend van stacaravans tot cottages, elk met een eigen terras om te genieten van de zonsondergang. Het restaurant biedt gastronomische gerechten uit de streek, vergezeld van een uitgebreide wijnkaart. Deze camping is de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin.

Glampings in Bretagne

De Bretagne is een geweldige vakantiebestemming in Frankrijk voor diegenen die willen genieten van een ontspannen en authentieke vakantie-ervaring. Met zijn ruige kustlijn, schilderachtige dorpjes en rijke cultuur is Bretagne een ideale bestemming voor een glampingvakantie. Bezoekers kunnen genieten van de lokale keuken, zoals verse zeevruchten en cider, en deelnemen aan activiteiten zoals zeilen, wandelen en fietsen. Bovendien zijn er verschillende glampings beschikbaar in Bretagne, met accommodaties als luxe tenten en stacaravans, die een unieke en comfortabele ervaring bieden in de prachtige natuurlijke omgeving.

De mooiste glamping in Bretagne

Camping Du Vougot is een prachtige 5-sterren familiecamping gelegen aan de kust van Finistère, omringd door ongerepte natuur. Of u nu kiest voor een glampingtent, stacaravan of bungalow, er is voor ieder wat wils. Elke dag kunt u vers brood halen en ’s avonds een hapje eten in het eigen restaurant, waar u ook kunt genieten van de crêperie avonden met live muziek. Er is zelfs een bar waar u kunt ontspannen en genieten van een lekker drankje. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten zoals een speeltuin, mini-boerderij, tafelvoetbal en een nieuw verwarmd binnenzwembad. Maar de grootste trekpleister is het strand, waar u kunt zwemmen, zeilen, vissen en heerlijk kunt wandelen en fietsen in het prachtige landschap. Ontdek de pittoreske dorpjes en geniet van een onvergetelijke vakantie op Camping Du Vougot!

Glampings in Côte d’Azur

De Côte d’Azur is al decennialang een populaire vakantiebestemming en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. De regio staat bekend als het glamoureuze en zonovergoten paradijs aan de Middellandse Zee. Jaarlijks komen er duizenden toeristen op af om hier de adembenemende landschappen, prachtige stranden en charmante dorpjes te bezichtigen. Verblijf op een Glamping in Côte d’Azur om optimaal te kunnen genieten van het prachtige landschap van de regio. Geniet van de luxe stranden en de prachtige natuur, en ontdek de bruisende steden zoals Cannes en Nice.

De mooiste glamping in Côte d’Azur

Eén van de leukste campings waar u uit kunt kiezen is Camping Club La Bastiane. Deze uitstekende camping, beoordeeld met 4 sterren is gelegen dichtbij de kust van de Middellandse Zee. De camping biedt mooie kampeerplaatsen aan, maar ook chique verblijfplaatsen voor gasten die behoeften hebben aan meer luxe. U kunt namelijk ook kiezen voor een verblijf in één van de verschillende luxe glamping accommodaties, zoals een stacaravans of bungalows! Camping Club La Bastiane is bovendien voorzien van allerlei leuke faciliteiten, zoals ook een zwembad en restaurant. Er is daarnaast gezorgd dat er meer dan genoeg activiteiten te doen zijn voor de gasten. Zo kunnen de kinderen genieten van waterspelletjes en drie speeltuinen, terwijl de volwassen plezier kunnen beleven met de georganiseerde Zumba lessen.

Boek nu een verblijf op één van onze top 5 glampings!

Glamperen is de ultieme manier om een vakantie in Frankrijk te vieren waarbij luxe en comfort hand in hand gaan met de schoonheid van de natuur. Het is een ervaring die iedereen zou moeten proberen en Frankrijk biedt de ideale bestemming om het te ervaren. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een familievakantie of een avontuurlijke reis met vrienden, er is een glamping voor iedereen. Kies een glamping uit onze top 5 en laat u verwennen in de prachtige Franse natuur!