Blog: Dordogne Pays de L’Homme

Dordogne

Deze bekende provincie in het Zuidwesten van Frankrijk wordt jaarlijks gemiddeld door 3 miljoen toeristen bezocht, waarvan de grootste buitenlandse groep uit Nederland komt.
Niet voor niets is de Dordogne zo populair als vakantieplek.
Naast de rijke historie (de Dordogne wordt ook wel de bakermat van de prehistorie genoemd), is dit gebied rijk aan cultuur, gastronomie, natuur, steden, markten… Te veel om op te noemen. Door de veelzijdigheid is er voor iedere vakantieganger een kant die aantrekt.
Bekijk hier het campingaanbod in de Dordogne!

Dordogne biedt vertier voor iedereen!

• Of je nu van luxe houdt:
overnachten in een 4 sterren kasteel, kaviaar-, truffel- en wijnproeverijen bezoeken, dineren in een gastronomisch restaurant, golfen …
• Of van meer natuurlijk en sportief houdt:
overnachten op de boerderij, kanovaren, boswandelingen maken, vogels spotten, vissen, fietsen, grotten bezoeken …
• of ergens ertussen in:
vakantie op een camping, in een vakantiewoning of gîte, luieren aan je privézwembad, plaatselijke markten en musea bezoeken of lunchen in een restaurant of eetcafé…
Na 25 jaar in de prachtige Dordogne te hebben gewoond, en ons leven in een klein pittoresk plattelands dorpje te hebben opgebouwd, zijn wij nog steeds onder de indruk van de veelzijdigheid van “ons” land.
Ja, je leest het goed: Ons land!
We zijn geboren en opgegroeid in Nederland, maar hebben ons hart aan de Dordogne gegeven.
Pays de l’homme: “Land voor de Mens” of “Land voor de Man”?
Er is ook nog een andere kant in de Dordogne die zich steeds duidelijker ontwikkelt…
Sinds ik (Denise) in 2008 ben ingewijd in ReiKi ben ikzelf meer geïnteresseerd geraakt in de spirituele en bewustwording kant van het leven.
In die periode ontmoette ik ook steeds meer Nederlanders die naar de Dordogne trokken en hier net dat beetje extra ontdekten. Aangetrokken werden ze door Energie die ze hier net iets anders voelden stromen. In onze omgeving, onder de Fransen, waren deze termen toen nog een beetje als van een andere planeet afkomstig.
Nu, 8 jaar later is er op dit gebied veel veranderd.
Sinds 3 jaar wordt er in de herfst “vrouwelijke” Energie verspreid tijdens het “Festival du Féminin au Pays de l’Homme”. De titel voelt als een knipoog naar een bevolking die lang erg man-gericht is geweest.
Ook andere bewustwording cursussen, workshops en spirituele festivals schieten in de Dordogne als cèpes* uit de grond.

De camping

In 2015 ben ook ik begonnen met het geven van workshops via een plaatselijke vereniging. Met het combineren van onze vakantiewoningen, ons restaurant en de krachtige natuur waarin we leven, is het organiseren van Zelf-Ontwikkeling weken nog maar een kleine stap.
Aarzel niet langer: Ontdek dit jaar nog de Dordogne op JOUW manier!
Marc en Denise
*Cèpes: Eekhoorntjesbrood. Eetbare paddenstoel (boletensoort) die, soms in juni en vooral in de herfst, veelvuldig in de Dordogne voorkomt.
Bekijk hier
Meer informatie over de Dordogne
Alle Campings in de Dordogne
De Kaart met campings

Bekijk hier alle Campings in Dordogne