De mooiste campings van Corsica

Corsica, het betoverende eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en unieke cultuur. Dit juweeltje, gelegen tussen Frankrijk en Italië trekt reizigers aan met zijn diverse charmes, variërend van bergachtige terreinen tot idyllische stranden. In Corsica vind je een harmonieuze mix van natuurlijke pracht, rijke cultuur, heerlijk eten en avontuurlijke mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of gewoon wilt ontspannen in een idyllische omgeving, Corsica heeft voor ieder wat wils. Ontdek de geheimen van dit betoverende eiland en laat je verrassen door de unieke charmes die Corsica te bieden heeft.

Op vakantie gaan op Corsica

Op vakantie gaan naar Corsica biedt een unieke ervaring die een combinatie is van natuurlijke schoonheid, culturele ontdekkingen en ontspanning. Een vakantie op Corsica belooft een onvergetelijke ervaring te worden, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide. Laat je betoveren door de charmes van dit eiland en ontdek waarom Corsica een van de best bewaarde geheimen van de Middellandse Zee is.

De mooiste campings van Corsica zijn

  • Camping Monte Ortu
  • Camping L’ Esplanade
  • Campéole La Pioppa
  • Camping Lacasa
  • Camping Village Bagheera

Camping Monte Ortu

Camping Monte Ortu is gelegen op het eiland Corsica in het plaatsje Lumio. De camping beschikt over ruime kampeerplaatsen tussen de eucalyptusbomen, eiken en olijfbomen. Het bovenste gedeelte van de camping heeft uitzicht over de zee en het onderste gedeelte van de camping biedt een uitzicht op de bergen. De camping beschikt over 100 kampeerplaatsen en mag zich daarom een middelgrote camping noemen. De plaatsen zijn omringd door bomen en daardoor heeft elke plaats schaduwplekken. De mobile homes zijn voor maximaal 5 personen, deze beschikken over 2 slaapkamers, een keuken, een badkamer en een terras. Op de camping is er een openluchtzwembad waar de kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Verder is er voor de kinderen een speeltuin en een tafeltennis tafel. Overdag kun je op het terras plaatsnemen voor een drankje of een snack en in de avond is ook de bar geopend op de camping. De omgeving van de camping is zeer afwisselend. De zee bevindt zich op korte afstand. Hier kun je lekker relaxen met het gezin en genieten van de zon. De andere kant bestaat uit een heuvelachtig landschap. Dit biedt de mogelijkheid om de fiets- wandelroutes te ontdekken.

Camping L’ Esplanade

Camping L’ Esplanade is een schitterende camping gelegen in een mooie omgeving. De camping is tegen een berg aan gelegen en biedt je dus vanaf de hele camping een fantastisch uitzicht. Blikvanger is het zwembad met panoramisch zicht over de geweldige omgeving. Een vakantie op deze camping is een waar spektakel. Op de camping zijn 99 kampeerplaatsen, deze zijn allemaal erg ruim en zijn voorzien van voldoende schaduw. De gehele camping is tegen een berg aan gelegen, de kampeerplaatsen liggen op gestabiliseerde terrassen. De kampeerplaatsen zijn voorzien van een elektriciteitsaansluiting. Naast kampeerplaatsen heeft de camping ook meerdere huuraccommodaties beschikbaar. Zo zijn er mobile homes, chalets en enkele tenten te huur. Deze zijn beschikbaar van 2 tot 6 personen. Op de camping is het goed toeven bij het verwarmde panoramische zwembad, deze is gelegen op de rand van een heuvel en biedt schitterend uitzicht op de Golf van Valinco. Hier wordt in het hoogseizoen ook watergymnastiek gegeven. Voor de kleintjes is er een klein badje. Voor jong en oud is er op Camping L’ Esplanade voldoende te doen, zo worden er verschillende thema avonden gehouden en kunnen de kinderen zich vermaken in de speeltuin met tafelvoetbaltafels. Om ervoor te zorgen dat je op jouw vakantie niet altijd hoeft te koken is er op de camping een brasserie- pizzeria. Hier vind je een panoramisch terras vanwaar je prachtig uitzicht hebt op de Golf van Valinco en de stad Propriano. Ook kun je hier na het eten rustig een avondje blijven zitten om wat drankjes te drinken. Voor wie graag de natuur in trekt zijn er verschillende fiets- en wandelroutes.

Campéole La Pioppa

Camping La Pioppa is gelegen op het eiland Corsica in het plaatsje Porto Vecchio. In de omgeving kun je allerlei dingen gaan verkennen zoals de zee maar ook de prachtige wandelroutes in het heuvellandschap. Op de camping zelf kun je je haast niet vervelen door de vele voorzieningen als een zwembad, sportveld, restaurant en bibliotheek. De camping beschikt over 20 kampeerplaatsen waarvan de meesten zijn bedekt met schaduw. Deze staanplaatsen beschikken allemaal over elektriciteit. De lodges op de camping zijn geschikt voor maximaal 4 personen en hebben onder andere 2 slaapkamers, een keuken, een badkamer en een overdekt terras. Op de camping is een animatieteam aanwezig voor de kinderen in de vorm van knutselen en sportactiviteiten. Voor de ouderen zijn er wandeluitstapjes georganiseerd. Het zwembad op de camping is een heerlijke mogelijkheid om tot rust te komen met de bijbehorende ligbedden. Verder is er een snackbar aanwezig en een bakker. Hier kun je elke ochtend verse broodjes bestellen. In de omgeving van de camping bevindt zicht de Middellandse Zee, leuke ontspanning voor het gezin! De heuvelachtige omgeving biedt een mooie mogelijkheid om te gaan wandelen en de prachtigste plekken van Zuid- Corsica te ontdekken.

Camping Lacasa

Camping Lacasa is gelegen in het plaatsje Calcatoggio in een schitterend bos. de camping is een terrassencamping met een hellend terrein. De camping is ideaal voor vakanties vol zon en zee, het is namelijk dichtbij een zandstrand gelegen. Op deze schitterende camping zijn er geen dagen waarop je je zult vervelen. De camping beschikt over 54 kampeerplaatsen die allemaal variëren van grootte van 80 tot 100 vierkante meter. De kampeerplaatsen zijn allemaal voorzien van een elektriciteitsaansluiting van 10 tot 16 Ampère. Daarnaast is er bij de kampeerplaats ook een watertappunt. Naast kampeerplaatsen zijn er ook enkele accommodaties te huur op de camping, 116 mobile homes en een klein aantal bungalows. De huuraccommodaties op de camping zijn allemaal zo goed als nieuw, deze zijn onlangs pas geplaats op de gerenoveerde camping. Je kunt veel verschillende watersporten beoefenen zoals kajakken en surfen. Ook kun je lekker een duik nemen in het mooie zwembad dat Camping Lacasa heeft. Daarnaast is er in het hoogseizoen een animatie programma voor jong en oud. Ook beschikt de camping over speeltoestellen, een recreatieruimte, een fitnessruimte, een waterspeeltuin en verschillende sportveldjes. Ook worden er vanaf de camping georganiseerde wandeltochten geregeld. Op de camping is het niet nodig om zelf te koken, zo kun je makkelijk wat eten afhalen bij de snackbar of pizzeria. Ook kun je op het terras bij het restaurant eten, hier heb je prachtig uitzicht over de gehele camping. Op de camping is dagelijks vers brood beschikbaar en kun je terecht bij het kleine winkeltje. Ook jouw kleren kun je wassen op de camping, in een van de wasmachines die je tegen betaling kunt gebruiken.

Camping Village Bagheera

Camping Village Bagheera in Bravone ligt in een mooie omgeving aan de rand van een golf en in een bos van eucalyptussen en aan de rand van een 3 kilometer lang fijn zandstrand met helder blauwe zee. Ideaal voor de naturisten en ideaal voor strandvakantie. De camping ligt aan de oostkust van Corsica, op de T10 voorbij de vuurtoren van Alistro. De camping word beschouwd als een grote camping met meer dan 330 plaatsen. Het kampeerterrein s 100 hectare groot en heeft 100 onderkomens in de natuur: kleine huisjes van steen of houten chalets en ook 190 standplaatsen. Het terrein is verdeeld in kampeerplaatsen met voldoende beschutting en staanplaatsen met weinig tot geen beschutting. Voor de kinderen is er een animatieteam aanwezig die 15-30 uur per week actief is. Camping Bagheera is gelegen aan zee met strand op 50 meter afstand. Erg fraai gelegen, supermark is daarom ook op maar liefst 4 km afstand, winkel binnen 100 meter en het brood kun je op de camping kopen. S’ ochtends dus alle tijd voor een heerlijk ontbijtje op te halen bij de camping zelf. Het hele jaar door kun je genieten van verschillende sport en recreatie activiteiten op het park, voor een onvergetelijke naturistenvakantie. Je kunt dus kiezen voor luieren, meedoen met het avondvermaak, ’s middags lekker zonnen of ’s ochtends sporten. Het zandstrand, het grote bos, het meertje, het sportparcours, zwemmen, vissen met de voeten in het water, duiken, kanoën, waterfietsen. Er is volop keuze.

Na deze reis door het betoverende Corsica ben je vast verliefd geworden op de ongerepte natuur, rijke geschiedenis en de warme gastvrijheid van het eiland. Of je nu de voorkeur geeft aan wandelen door de adembenemende bergen, ontspannen op de idyllische stranden of jezelf wilt onderdompelen in de lokale cultuur, Corsica heeft voor ieder wat wils. Wil je deze onvergetelijke vakantie zelf beleven? Plan dan jouw reis naar Corsica en ontdek de charmes van dit Middellandse Zee juweel. En voor degenen die houden van de vrijheid van kamperen en het omarmen van de natuurlijke pracht van Corsica, raden we aan een kijkje te nemen op Campingsfrance.nl. De website heeft een breed aanbod van campings door heel Frankrijk en met de filterfunctie vind jij heel gemakkelijk een camping die precies bij je past. Dus waar wacht je nog op? Boek vandaag nog een heerlijke Franse vakantie!