De 5 fijnste campings in Bourgogne

Bourgogne is een regio die je niet gelijk zal herkennen aan de naam, maar wel het landschap. In deze streken vind je naast een prachtige natuurrijke omgeving ook een deel van de rijke geschiedenis van Frankrijk en vooral veel buitengewone wijnen. Bourgogne is een bestemming die al je zintuigen zal prikkelen tijdens een zomervakantie in Frankrijk. Of je nu een wijnliefhebber, fijnproever of geschiedenisfanaat bent, Bourgogne heeft voor iedereen iets te bieden. Dompel jezelf onder in de magie van deze Franse regio en laat je verrassen door alles wat het te bieden heeft!

Op vakantie gaan in Bourgogne

Voor de reiziger die op zoek is naar een unieke vakantie- ervaring waar natuur, gastronomie en geschiedenis samenkomen, is Bourgogne de perfecte bestemming. Deze Franse regio, die bekend staat om zijn uitgestrekte wijngaarden, culinaire hoogstandjes en historische schatten, belooft een onvergetelijke reis vol ontdekkingen en genoegens. Een vakantie in Bourgogne belooft een betoverende reis vol wijn, culinaire geneugten en historische ontdekkingen. Of je nu geniet van een rustige proeverij in de wijngaarden, jezelf verwent met lokale lekkernijen of de rijke geschiedenis van de regio verkent, Bourgogne heeft voor elk wat wils. Dompel jezelf onder in de schoonheid van deze Franse schat en laat je verrassen door de onvergetelijke ervaringen die op je wachten.

De mooiste campings van Bourgogne zijn

  • La Foret Du Morvan
  • Camping Aux Rives Du Soleil
  • Camping Indigo Etang De Fouché
  • Camping Du Pont De Bourgogne
  • Camping Le Domaine De Louveral

La Foret Du Morvan

Camping La Foret Du Morvan is een heerlijke familiecamping gelegen in een prachtige groene omgeving. Alle kampeerplaatsen zijn privé en erg ruim, gelegen tussen het groen heb je echt het gevoel alsof je in de wilde natuur aan het kamperen bent. Ideaal voor kinderen vanwege de vele activiteiten die gehouden worden dus voor jong en oud een heerlijke vakantiebestemming. Deze kleine camping is een camping waar je je helemaal op voelt gaan in de natuur, tussen het groen gelegen plaatsen geven je een ultiem gevoel van rust. De kampeerplaatsen zijn allemaal voorzien van een elektriciteitsaansluiting en zijn nabij een watertappunt gelegen. Naast kampeerplaatsen kun je ook een aantal tenten huren op de camping. Op deze camping kunnen de kinderen zich iedere dag prima vermaken, zo probeert de organisatie elke dag wel iets leuks te organiseren. Hierbij kun je denken aan een middagje kano varen, een knutselmiddag of een spelletjesdag. Voor de sportieveling zijn er verschillende fiets- en wandelroutes in de omgeving. Op de camping sta jij als klant centraal en dat straalt de camping dan ook uit. 2 keer per week kun je aanschuiven bij een heerlijk 3 gangen diner en daarnaast is er wekelijks nog een pizza avond. Daarnaast hoef je zelf ook niet te koken, het restaurant is namelijk dagelijks geopend. Mocht je graag een hapje uit de lokale keuken willen proeven, bezoek dan het lokale dorpje voor een aantal lekkernijen.

Camping Aux Rives Du Soleil

Camping Aux Rives Du Soleil in Pont de Vaux is gelegen in de Ain op de grens van Bourgogne. Op en rondom de camping zijn vele activiteiten te doen en deze camping is dan ook goed geschikt voor jong en oud. Voor de sportieveling die graag wat van de omgeving ziet zijn er verschillende fiets en wandelroutes beschikbaar. Je verblijft in de Ain op een middelgrote camping met ruim 150 kampeerplaatsen. Deze plaatsen zijn tot 100 vierkante meter en zijn voorzien van een elektriciteitsaansluiting. De kampeerplaatsen en accommodaties zijn schitterend gelegen en vanaf de plaatsen heb je een mooi uitzicht op de groene weilanden of de rivier de Saone waar je kunt genieten van de zonsondergang. Naast kampeerplaatsen beschikt de camping ook over een aantal huuraccommodaties. Dit zijn voornamelijk mobile homes en tenten. Deze zijn beschikbaar voor 4 tot 6 personen en zijn allemaal netjes en ruim opgezet. Voor kinderen is deze camping een heerlijke verblijfplaats. Ze kunnen zich met warm weer super goed vermaken in het zwembad of op één van de speeltoestellen. Er worden dagelijks verschillende activiteiten gehouden door het animatieteam. Deze splitsen zich af in verschillende leeftijdscategorieën zodat er voor een ieder wat leuks te doen is. Een vakantie op Aux Rives du Soleil staat voor ultiem genieten. Niet dagelijks zelf hoeven te koken, gewoon genieten en waar mogelijk kun je een heerlijke maaltijd afhalen bij het restaurant of kun je ervoor kiezen om het dorpje Pont de Vaux te bezoeken en daar een hapje uit de lokale keuken te proeven.

Camping Indigo Etang De Fouché

Vier sterren camping Indigo Etang De Fouché ligt vlakbij het dorpje Arnay-le-Duc in Bourgondië. De camping ligt in een parkachtige omgeving met een eigen zandstrand aan het meer. Kamperen op Camping L’Etang de Fouché is vakantie vieren zoals het in Frankrijk zou moeten zijn. De camping telt ruim 200 kampeerplaatsen. Bomen en heggen op het kampeerterrein zorgen voor de privacy en schaduw. Je bent welkom om op de camping vakantie te vieren in jouw eigen tent, caravan of camper, maar je kunt ook een chalet of mobile home huren. Voor actieve momenten tijdens jouw vakantie is er een tennisbaan en voetbalveld. In het meer kun je vissen en er omheen ligt een wandelpad. Ook kun je deelnemen aan diverse activiteiten die het animatieteam organiseert en voor kinderen is er een speeltuin. Voor afkoeling kun je een verfrissende duik maken in het verwarmde zwembad of meer. In het restaurant op Camping L’Etang de Fouché worden heerlijke maaltijden geserveerd. Vanuit het restaurant en vanaf het terras heb je mooi uitzicht op het zwembad dat ’s avonds schitterend wordt verlicht. Er is tevens een kleine supermarkt op de camping. Je kunt kano’s, waterfietsen en fietsen huren om de omgeving mee te verkennen. In de omgeving van Camping de L’Etang de Fouché liggen beroemde Bourgogne wijngaarden, prachtig middeleeuwse plaatsjes met traditionele vakwerkhuizen en bijzondere boetiekjes en het kasteel Donjon de la Motte Fort.

Camping Du Pont De Bourgogne

Camping du Pont de Bourgogne bevindt zich langs de oever van rivier de Saone op een kwartiertje lopen van het centrum van Chalon sur Saone. Deze camping ligt gunstig om na jouw verblijf verder door te reizen of om de Bourgogne te verkennen. De kampeerplaatsen op het langgerekte kampeerterrein zijn door heggen gescheiden en beschikken over een eigen stroomaansluiting. Hoge bomen zorgen voor schaduw maar je kunt ook kiezen voor een zonnige plaats. Het sanitair van de camping is modern. Je kunt ook een 4 of 6 persoons mobilhome of tent huren. Op de camping is er een winkeltje en een bar voor drank en ijs, hier kun je lekker een hapje eten na al het zwemmen. Vlakbij Camping Pont de Bourgogne is de startplaats van een leuke fietsroute. Bovendien biedt Chalon sur Saone zelf ook het één en ander: goede restaurants, markten, leuk winkelcentrum en leuke activiteiten. Gezien de centrale ligging van Chalon sur Saone in Bourgondië is deze camping een uitstekende uitvalsbasis om de streek te verkennen. Mede dankzij de snelle bereikbaarheid vanaf de A6 is Camping Pont Du Bourgogne jouw ideale tussenstop onderweg naar of vanaf jouw vakantiebestemming.

Camping Le Domaine De Louvarel

Camping Le Domaine De Louveral is gelegen in het zuidelijke puntje van Bourgondië, vlakbij de Jura en midden in het lieflijke rivierenland. Deze bijzonder groene 4 – sterren camping dompelt je onder in een ware oase van natuur en rust. Aan de rand van de camping bevindt zich een meer met een zandstrand waar je kunt zwemmen, vissen en wandelen. Deze terrassencamping heeft kampeerplaatsen met afbakening, zonder of met enige schaduw. Daarnaast zijn de kampeerplaatsen voorzien van een elektriciteitsaansluiting en een watertappunt. Je hebt ook de mogelijkheid tot het huren van een tent, mobile home of bungalow. De camping beschikt over een binnenzwembad met schuifdak en peuterbad en heeft ook een speeltuin en animatieprogramma. De camping is gelegen aan een meer/ recreatieplas. Je kunt te midden van de fraaie landschappen van de Bourgogne en de diepe valleien van de Jura volop genieten van frisse lucht en natuur. Voor de sportieve vakantieganger zijn er vanaf de camping verschillende fietsroutes. Deze routes kun je volgen door de gehele omgeving en ze zijn erg makkelijk toegangbaar. Ook zijn er nog verschillende wandelroutes die je kunt maken. Ook zijn er op de camping verschillende mogelijkheden om lekker te eten. Zo kun je een lekker hapje eten bij het restaurant of kun je van de camping af naar het nabij gelegen stadje om daar lekker ene hapje te gaan eten. Ook is er op de camping dagelijks vers brood beschikbaar.

Wil je deze betoverende regio zelf ervaren? Plan je volgende vakantie in Bourgogne en geniet van alles wat deze Franse schat te bieden heeft. Voor een onvergetelijk verblijf in de natuurlijke schoonheid van Bourgogne, bekijk de diverse campings die de regio te bieden heeft. Ontdek de charme van kamperen in Frankrijk en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Bezoek Campingsfrance.nl voor een overzicht van campings in Bourgogne en vind de perfecte plek om te genieten van de prachtige natuur, heerlijke wijnen en lokale gastvrijheid. Laat jouw Bourgondische avontuur beginnen!