Top 5 campings met zwemparadijs in Frankrijk

Natuurliefhebbers en avonturiers trekken al jaren naar Frankrijk om te genieten van de prachtige landschappen, heerlijke gerechten en de rijke cultuur. Maar wist je dat Frankrijk ook een paradijs is voor kampeerders? Met zijn diverse klimaten en adembenemende locaties biedt het land talloze campingmogelijkheden. Als je op zoek bent naar een camping die een perfecte mix van natuur en ontspanning biedt, dan zijn campings met zwemparadijzen in Frankrijk precies wat je zoekt. Wij hebben de beste 5 campings met zwemparadijs op een rijtje gezet voor jullie.

Kamperen in Frankrijk

In de diverse natuur van Frankrijk zijn er genoeg mogelijkheden om het avontuur op te zoeken. Je kan overnachten langs de kust, in de bergen of tussen het natuur op een afgelegen locatie. Bepaal van te voren goed wat je wilt doen op kampeervakantie in Frankrijk, want het kan waarschijnlijk allemaal! Wil je bijvoorbeeld lekker zwemmen op vakantie, maar ben je niet zo een liefhebber van de zee? Dan raden wij je aan om deze blog verder te lezen, want we vertellen je wat de 5 beste campings met zwemparadijs in Frankrijk zijn!

De top 5 campings met zwembad in Frankrijk zijn:

  1. Camping Sandaya Le Littoral
  2. Camping Domaine Fredland
  3. Camping Ar Roc’h
  4. Camping L’Esplanade
  5. Camping Domaine d’Oléron

Camping Sandaya Le Littoral – ★★★★★

Op slechts 200 meter van de zee vindt je de prachtige 5 -sterrencamping Sandaya Le Littoral, een camping dat voorzien is van alle luxe voor jong en oud. De speeltuinen en waterglijbanen bij het zwembad zorgen voor veel waterplezier op jouw vakantie. Op de camping zelf kun je heerlijk uiteten en genieten van een drankje bij de bar.

Er zijn in totaal drie zwembaden te vinden op de camping. Eén daarvan is het buitenbad, waar je de hele middag van de glijbanen kunt glijden. Het binnenbad beschikt over een wedstrijdbad waar je baantjes kunt trekken, en een ander bad dat gerust een zwemparadijs genoemd mag worden. Hier zijn ook glijbanen en een groot waterspeeltoestel aanwezig. Kinderen zullen zich zeker niet vervelen als het om zwemmen gaat op deze camping. Binnen tien minuten lopen ben je al bij het strand, ideaal voor als je een dag de zee wilt opzoeken. Hier kun je heerlijk de hele dag liggen met het geluid van de golven op de achtergrond. Ook zijn er op de camping verschillende kidsclubs te vinden waar kinderen met leeftijdsgenoten kunnen spelen.

De camping is gelegen in het prachtige Vendée. In deze stad is van alles te doen. Je kunt met het gezin naar een aquarium waar wel zestig vissoorten te zien zijn. Je kunt je ook inschrijven voor workshops in het aquarium, zodat zowel de kinderen als jijzelf veel kunnen leren over de vissen die daar leven. De grootste nachtshow ter wereld wordt ook hier gehouden. Dit is wel een stukje verder weg, maar zeker de moeite waard. Deze show vindt plaats in Puy du Fou, een groot themapark waar allerlei shows worden gegeven voor jong en oud. Meer dan 2500 acteurs nemen je mee in een prachtige show en zorgen voor een echt spektakel.

Camping Domaine Fredland  – ★★★★☆

Deze prachtige camping is ideaal voor het gezin! Camping Domaine Fredland ligt 24 km van Disneyland Parijs af en maar 35 km van Parijs. Met een binnen en buiten zwembad op de camping zul je ook zeker weten veel zwemplezier beleven. Meerdere speeltuinen en sportvelden zorgen ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen.

Het buitenzwembad beschikt over meerdere glijbanen en er is een apart peuterbad met een grote waterspeeltuin, zodat ook de kleine kampeerders kunnen genieten. Het binnenzwembad heeft eveneens een waterglijbaan, maar is doorgaans rustiger. Buiten zijn er meerdere speeltuinen en het animatieteam organiseert diverse activiteiten. Elke avond is er iets te beleven, zoals schuimparty’s of thema-avonden. Je hoeft je dus nooit te vervelen op deze camping. Op het terrein zijn een restaurant en een bar/cafetaria aanwezig, zodat je snel iets kunt eten tussen het zwemmen en spelen door.

In de omgeving van de camping is er genoeg te doen. Met een rit van 24 km ben je al in Disneyland. Dit is een groot park, dus we raden aan om hier echt een dag voor uit te trekken. Het park is een droom die uitkomt voor alle Disney-liefhebbers; er zijn allerlei soorten attracties te vinden en veel Disney-figuren lopen rond in het park. Alles is in het thema van de vele films die Disney heeft gemaakt. Mocht je liever een stad bezoeken, dan kun je met 35 km rijden naar Parijs. De hoofdstad is zeker een bezoek waard. Je kunt met z’n allen naar de Eiffeltoren of het Louvre. In Parijs kun je ook heerlijk winkelen in de vele winkelstraten, maar let wel goed op je spullen, want er kunnen zakkenrollers actief zijn. Als je liever binnen een straal van 15 km blijft, kun je ook naar het kattenpark, de chocoladefabriek of de dierentuin gaan. Deze zijn allemaal dichtbij de camping te vinden en zeker de moeite waard.

Camping Ar Roc’h – ★★★★☆

Deze prachtige camping ligt in een afwisselend landschap. Camping Ar Roc’h heeft lege staanplaatsen en mobile homes. Je kunt dus kiezen om zelf een tent of camper mee te nemen, maar je kunt ook in een van de huisjes verblijven.

Het is een kindvriendelijke camping in het zonnige zuiden waar je kunt genieten van het zwembad of van het strand aan zee. Bij het zwembad kun je heerlijk ontspannen met een cocktail of een kopje koffie aan de bar of in het restaurant. Je bent er al met slechts een paar stappen. Zo kun je vanaf het terras toekijken hoe de kinderen plezier maken in het zwembad, terwijl jij geniet van je cocktail en eventuele hapjes. De camping ligt aan de kust van Bretagne, waar je op het strand kunt zonnen of in de zee kunt dobberen. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht op de zee, en het is dus ook niet ver lopen.

Deze camping heeft veel naburige stadjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld de stad St. Pol de Léon; dit is een prachtige havenstad met veel mooie natuurgebieden. De stad heeft een kustlijn van 13 kilometer waar je langs de zee kunt wandelen. Er is ook veel geschiedenis te vinden in de stad, met tal van historische gebouwen. Vergeet zeker niet om het huis Prébendale te bezoeken en de grootste klokkentoren van Bretagne te beklimmen in de kapel van Notre-Dame du Kreisker. Ook de schitterende piratenstad Roscoff ligt vlakbij de camping en biedt vele activiteiten. Maak een wandeling door de oude haven en ontdek de pier met uitzicht op de zee. Een stukje verderop vind je witte zandstranden waar je heerlijk kunt zwemmen, dus vergeet je zwemkleding niet!

Camping L’Esplanade – ★★★★☆

Camping L’Esplanade ligt op een prachtige locatie, namelijk op een berg. Hierdoor heb je altijd prachtig uitzicht waar je ook staat op de camping. Het zwembad heeft dan ook een prachtig uitzicht over de zee. Vakantie op deze camping is onvergetelijk.

Het zwembad is de perfecte plek om af te koelen op een warme zomerdag; de kinderen kunnen hier helemaal losgaan. Ook in de zee is dit mogelijk, al is die iets verder lopen. Vanuit het zwembad heb je een prachtig uitzicht op zowel de zee als de bergen. In het hoogseizoen worden er in het zwembad ook gymnastieklessen gegeven. Voor de kleine kampeerders is er een apart peuterbad, zodat ook zij rustig kunnen afkoelen. Op de camping zelf is er genoeg te doen. Er worden verschillende thema-avonden georganiseerd en de kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuinen en bij de tafelvoetbaltafels. Mocht je ’s avonds geen zin meer hebben om te koken, dan is dat geen enkel probleem. Op de camping is namelijk een brasserie/pizzeria aanwezig waar je kunt genieten van de Franse keuken. Je kunt de avond ook afsluiten met een drankje en een klein hapje aan de bar.

In de omgeving is er van alles te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de stad Besançon bezoeken. Dit is een oude Romeinse stad met veel geschiedenis, waar je gebouwen kunt zien die nog door de Romeinen zijn gebouwd. Ook stroomt de rivier de Doubs door de stad; hier kun je een prachtige boottocht op maken met veel bijzondere uitzichten. Daarnaast zijn er in de stad ook attracties, een aquarium en een dierentuin te vinden. Zowel jong als oud zullen hier zeker plezier beleven.

Camping Domaine d’Oléron – ★★★★☆

Camping Domaine d’Oléron is een gezellige familiecamping met een rustige natuuromgeving. De camping lig  op slechts 3 km af van de Atlantische Oceaan en haar brede zandstranden. Op de camping zelf kun je ook heerlijk verkoelen in de zwembaden. Op de zee zijn er uiteraard ook allemaal wateractiviteiten te doen.

Op de camping zijn in totaal drie zwembaden te vinden, waaronder een kinderbadje voor de jonge kampeerders en een zwembad met waterspektakel. Hier kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken en van de glijbanen glijden. In het andere zwembad kun je rustig baantjes trekken of in het water dobberen. Bij het zwembad is ook een bar aanwezig. Hier kun je tussen de middag lunchen en bijkomen van al het zwemmen, of even snel een drankje doen om daarna weer verder te zwemmen. Mocht je na zo’n drukke dag geen zin meer hebben om te koken, dan kun je eten afhalen bij de snackbar, pizzeria of het restaurant. Je kunt ook een tafel reserveren in het restaurant en genieten van de Franse keuken.

In de buurt van de camping ligt het dorpje St. Georges d’Oléron, waar van alles te beleven valt. Je kunt door de autovrije winkelstraatjes wandelen of de historische gebouwen bezoeken. Ook het park Saint-Georges is zeker de moeite waard om doorheen te wandelen; hier vind je prachtige stukken natuur. Daarnaast zijn er in dit dorpje schitterende kerken en kathedralen die je zeker gezien wilt hebben.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannende vakantie met het gezin of avontuurlijke waterpret, deze campings met zwemparadijzen in Frankrijk hebben voor elk wat wils. Boek je volgende kampeeravontuur op campingsfrance.nl en geniet van een onvergetelijke vakantie in het prachtige Frankrijk. Vergeet niet je zwembroek mee te nemen!