Tips voor kamperen op Corsica

Heeft u altijd al willen kamperen op een schitterend eiland? Dan is een vakantie op een camping op Corsica uw ideale keuze. Het staat bekend om zijn adembenemende landschappen en bezienswaardigheden. Hiermee trekt Corsica jaarlijks talloze bezoekers, waarvan veel afkomstig zijn uit Frankrijk. Als u van plan bent om te gaan kamperen op het eiland, dan zijn hier een aantal handige tips om het meeste uit uw reis te halen.

De mooiste bezienswaardigheden

Als u op zoek bent naar een bestemming  in Frankrijk waar iedere dag wel iets leuks te vinden is om te doen, dan is een camping op Corsica perfect. Hier vindt u een samenstelling van natuurlijke bezienswaardigheden, zowel als historische en culturele bijzonderheden om te ontdekken.

Natuurlijke schoonheid

Er zijn volop campings in de natuur op Corsica te vinden, dicht in de buurt van de mooiste bezienswaardigheden. Eén van de must-see bezienswaardigheden is het natuurreservaat Scandola, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kunt u genieten van indrukwekkende rotsformaties, grotten en een divers maritiem ecosysteem.

Het natuurpark van Corsica (Parc naturel régional de Corse) biedt ook een schat aan prachtige landschappen, waaronder bergen, meren en watervallen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de beroemde Calanques de Piana, een rotsachtige kustlijn met fantastische vergezichten. In de buurt hiervan kunt u ook een wandeling nemen door de Gorges de Spelunca, een enorme kloof.

Voor de avontuurlijke kampeerders is een tocht naar het zuidelijk gelegen Aiguilles de Bavella een geweldige ervaring. Deze spectaculaire bergformaties bieden uitdagende wandelpaden, rotsklimmen en adembenemende uitzichten. Ook kunt u voor wat avontuur een wandeling nemen naar de bergtop Monte Cinto, of een uitdagende wandeltocht maken naar Lac de Nino om daar de wilde paarden te bewonderen.

Stranden

Als u van prachtige stranden houdt, dan zult u op Corsica zeker niet teleurgesteld worden. Het eiland heeft een overvloed aan idyllische stranden, zoals Palombaggia, Rondinara en Santa Giulia. Met hun witte zand en turquoise water zijn deze stranden aan zee perfect om te zonnebaden, te zwemmen. Echter kunt u voor verkoeling ook naar de Gorges de la Restonica reizen, een kloof met prachtige waterpoelen. Ook de vallei van les Gorges de l’Asco is een uitstekende kandidaat voor dit doeleinde.

Historische plekken

Wilt u een typisch Corsicaanse stad bezoeken? Dan is de stad Bonifacio, gelegen op een klif met uitzicht op de Middellandse Zee, een uitstekend voorbeeld. Deze historische stad heeft smalle straatjes, oude vestingwerken en een levendige haven. Als u deze stad bezoekt, vergeet dan niet de trap van koning Aragon te bewandelen voor een prachtig uitzicht op de zee. Er zijn echter nog veel meer steden die een bezoek waard zijn. Dit zijn onder meer Ajaccio, Sartène, Bastia, Piana, Calvi, Corte en de vissershaven van Port de Centuri. Het zijn er teveel om op te noemen!

Voor liefhebbers van geschiedenis is een bezoek aan de archeologische vindplaatsen (Filitosa, Cauria en Cucuruzzu) een aanrader. De prehistorische site herbergt goed bewaarde structuren van honderden jaren oud en biedt inzicht in het vroege leven op het eiland. Hierover vindt u meer informatie in het Departementaal Museum van de Prehistorie in Sartène. Ook een bezoek aan de eeuwenoude kerk San Michele de Murato is een interessante belevenis. Om meer te leren over het eiland kunt u terecht in het Musée de la Corse.

De leukste activiteiten voor avonturiers en gezinnen

Corsica biedt een breed scala aan buitenactiviteiten voor sportieve kampeerders. Wandelliefhebbers zullen dol zijn op de beroemde GR20, een langeafstandswandelpad dat dwars door het ruige binnenland van Corsica loopt. Ook zijn er volop mogelijkheden om mooie fietstochten te maken en u kunt er zelfs paardrijden onder begeleiding van experts. Voor watersportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om te snorkelen, duiken, kajakken en zeilen. Op een gezellige camping op Corsica komt u zeker gelijkgestemden tegen om de vreugd mee te delen.

Als u met het gezin reist, zijn er voldoende gezinscampings en familiecampings op Corsica om uit te kiezen. Er zijn namelijk genoeg activiteiten te vinden waar het hele gezin van kan genieten. Zo is het Parc de la Solenzara of het Indian Forest Park een geweldige keuze. Deze avonturenparken bieden leuke activiteiten zoals tokkelen, klimmen en kajakken. Zin in waterpret op een hete dag? Ga dan naar Western Splash. Welk park u ook kiest, u bent verzekerd van een dag vol plezier!

Lokale gastronomie

Corsica is tevens een ideale vakantiebestemming voor een culinaire reis. De Corsicaanse keuken heeft invloeden van de Franse evenals de Italiaanse keuken. Er ligt een nadruk op verse ingrediënten en traditionele bereidingswijzen. Probeer zeker de “fiadone”, een heerlijke Corsicaanse kwarktaart, en de “civet de sanglier”, een stoofpot van wild zwijn.

Wat betreft wijnen, Corsica heeft een aantal uitstekende wijngaarden die heerlijke rode, witte en rosé wijnen produceren. Probeer de lokale specialiteit, de “Patrimonio”, een verfrissende witte wijn gemaakt van de Vermentino-druif. Hiervoor kunt u naar een lokaal restaurant gaan, of deelnemen aan een wijnproeverij. Een bezoek aan de Patrimonio wijngaarden is zeker aan te raden.

Evenementen, feestdagen, gewoonten en cultuur

Corsica heeft een rijke culturele traditie en er zijn het hele jaar door diverse festivals en evenementen. Eén van de bekendste evenementen is het “Festival du Vent” in oktober, waarbij de focus ligt op windactiviteiten, zoals vliegeren en windsurfen. Het “Carnaval van Venetië” in Ajaccio is een ander hoogtepunt, waar u prachtige kostuums en maskers kunt bewonderen.

Ook het “Polyphonische Zang Festival” is een belangrijk cultureel evenement op Corsica. Deze unieke vorm van zang, waarbij verschillende stemmen harmonieus samenkomen, is een integraal onderdeel van de Corsicaanse cultuur. Tijdens het festival kunt u genieten van optredens van lokale koren die deze eeuwenoude traditie in ere houden.

Een andere interessante gewoonte op Corsica zijn de traditionele markten waar lokale ambachtslieden hun producten verkopen, variërend van handgemaakte sieraden tot lederwaren en worst. Het is de perfecte plek om unieke souvenirs en cadeaus te vinden om mee naar huis te nemen, maar ook verse ingrediënten te vinden.

De beste tijd van het jaar om naar Corsica te gaan

Corsica heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het over het algemeen warme, droge zomers en milde winters heeft. De beste tijd om naar Corsica te gaan voor kamperen is meestal van mei tot september, wanneer het weer het meest stabiel en aangenaam is. In deze periode kunt u genieten van zonnige dagen en aangename temperaturen, perfect om te wandelen, zwemmen en andere buitenactiviteiten te ondernemen.

Zo kunt u Corsica het beste bereiken

Er zijn verschillende manieren om Corsica te bereiken, afhankelijk van uw voorkeuren en budget. De meest gebruikelijke manier is om de auto te nemen en vervolgens op een veerboot in Frankrijk of Italië te stappen. Dit geeft u de vrijheid om het eiland te verkennen en eventueel naar verschillende campings te reizen. Er zijn veerdiensten vanuit Marseille, Nice, Toulon en Livorno, die u naar verschillende havens op Corsica brengen. Het is raadzaam om de overtocht van tevoren te boeken, om te besparen op de kosten.

Reist u liever met het vliegtuig? Regelmatig gaan er vluchten naar de luchthavens van Ajaccio, Bastia en Figari vanuit verschillende Europese steden. Het loont de moeite om verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken en flexibel te zijn met uw reisdata om de beste deals te vinden.

Reizen op Corsica

Corsica heeft een redelijk goed openbaar vervoerssysteem, maar het is belangrijk om te weten dat het eiland voornamelijk per auto wordt verkend. Hoewel er bussen en treinen beschikbaar zijn, kunnen de dienstregelingen beperkt zijn, vooral buiten de grote steden en toeristische gebieden. Het openbaar vervoer kan ook minder frequent zijn in landelijke en afgelegen gebieden.

Met de (huur)auto

Als u van plan bent om Corsica grondig te verkennen en flexibiliteit wilt hebben om naar verschillende plekken te gaan, is het reizen met de auto de meest aanbevolen optie. Met uw eigen auto of een huurauto kunt u op eigen tempo reizen. U kunt afgelegen stranden en dorpen bezoeken en gemakkelijk toegang krijgen tot natuurlijke bezienswaardigheden en wandelroutes. Het geeft u ook de vrijheid om uw reisroute aan te passen en spontaan van de gebaande paden af te wijken. U bereikt plekken waar u met het openbaar vervoer niet kan komen.

Openbaar vervoer

Als het huren van een auto geen optie is, kunt u nog steeds met het openbaar vervoer reizen. Er zijn busverbindingen die verschillende steden en dorpen met elkaar verbinden. Ook is er een trein die langs de oostkust van het eiland rijdt. Houd er echter rekening mee dat de reisroutes en activiteiten gepland moet worden op basis van de beschikbare dienstregelingen.

Vind nu uw ideale camping op Corsica

Kamperen op Corsica is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur, de rijke cultuur en de heerlijke gastronomie van dit betoverende eiland. Bent u overtuigd? Begin da nu met het zoeken van uw ideale camping op Corsica via Campingsfrance.nl! Met onze vergelijkingswebsite kunt u eenvoudig de verschillende campings op Corsica vergelijken en de beste optie voor uw behoeften en voorkeuren vinden.

Met behulp van de filters geeft u eenvoudig aan naar wat voor soort camping u op zoek bent. Denk aan onder meer de locatie van de camping, de voorzieningen, de prijsklasse en de beoordelingen van andere kampeerders. Je kunt ook gedetailleerde informatie vinden over elke camping, inclusief foto’s, beschrijvingen, faciliteiten en beschikbaarheid. Zo vind u bijvoorbeeld eenvoudig een luxe glamping die aansluit op al uw wensen, of juist een kleine charme camping met veel rust.

Dus, ga naar Campingsfrance.nl, zoek naar campings op Corsica en boek nu uw ideale kampeerplek voor een onvergetelijke vakantie op dit prachtige eiland. We wensen u een geweldige tijd vol avontuur, ontspanning en ontdekkingen tijdens uw kampeeravontuur op Corsica!