De beste campings voor kamperen in de Pyreneeën

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden, steden en kusten. De Pyreneeën zijn een van de bekendste berggebieden van Frankrijk, en daarom is het kamperen daar ook populair.Dit berggebied strekt zich uit over de grens tussen Frankrijk en Spanje. Daarom is het zo’n top plek om te kamperen, maar op welke camping kun je nou het beste verblijven? Wij hebben onze aanraders op een rijtje gezet voor je.

De vijf beste campings in de Pyreneeën zijn:

  1. Camping Sunêlia Les Trois Vallées
  2. Camping Le Monlôo
  3. Sunelia Camping Berrua
  4. Yello! Village camping Le Pré Lombard
  5. Camping Parc D’Audinac les Bains

De beste campings in de Franse Pyreneeën

Als je op zoek bent naar een unieke kampeerervaring, dan zijn de Pyreneeën de ideale bestemming. Er zijn talloze campings beschikbaar, variërend van eenvoudige natuurcampings tot luxe resorts met alle voorzieningen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, klimmen of gewoon wilt ontspannen in de ongerepte natuur, er is voor elk wat wils.

Camping Sunêlia Les Trois Vallées★★★★☆

Middenin de Pyreneeën en slechts 10 minuten rijden van Lourdes, ligt Camping Sunêlia Les Trois Vallées. Deze prachtige camping beschikt over twee zwembaden en jacuzzi’s. Gelegen in het hart van de Pyreneeën, vormt de camping een uitstekende uitvalsbasis voor avonturen in de bergen. Je bent verzekerd van een avontuurlijke vakantie.

Na een dag vol avontuur in de bergen kun je heerlijk ontspannen in het ruime buitenzwembad, dat is uitgerust met diverse waterglijbanen. Er is genoeg ruimte voor iedereen, met zelfs een apart zwembad bij de glijbanen. Mocht het weer tegenvallen, dan is er altijd nog het binnenbad dat altijd beschikbaar is. Hier kun je zowel afkoelen als opwarmen in een van de jacuzzi’s. Bij beide zwembaden is een bar in de buurt waar je een drankje of hapje kunt halen, ideaal om even in de schaduw bij te komen.Heb je geen zin om te koken? Geen zorgen, je kunt eten afhalen bij de snackbar, pizzeria of zelfbedieningsrestaurants. ’s Ochtends zijn er verse broodjes beschikbaar voor een heerlijk ontbijt bij je eigen accommodatie.

De camping biedt verschillende wandel- en fietsroutes voor wie het avontuur in de bergen zoekt. Deze routes bieden adembenemende uitzichten. Als je liever niet alleen op pad gaat, kun je deelnemen aan de door de camping georganiseerde excursies. Voor de echte avonturiers is er zelfs de mogelijkheid om onder professionele begeleiding de bergen te beklimmen. Op slechts 10 minuten rijden ligt het prachtige stadje Lourdes, waar je kunt wandelen door pittoreske Franse straatjes en dineren in een van de vele restaurants. Lourdes heeft ook diverse historische gebouwen die zeker indruk op je zullen maken.

Camping Le Monlôo ★★★★☆

Camping Le Monlôo is een 4- sterren camping en ligt op ongeveer 40 km van Lourdes. De mooie camping is het hele jaar open en ligt tussen de bergen. Zo kan je in de zomer heerlijk wandelen en in de winter skiën. Deze prachtige camping is het hele jaar door geopend en ligt tussen de bergen. Hierdoor kun je in de zomer genieten van wandeltochten en in de winter van ski-avonturen.

De camping beschikt over een buitenzwembad met glijbaan, perfect voor een verfrissende duik op een warme zomerdag. Daarnaast is er een strand waar je kunt genieten van het water en diverse strandactiviteiten. In de winter biedt het verwarmde binnenzwembad een heerlijke plek om op te warmen na een dag in de sneeuw. Als je na een actieve dag geen zin hebt om te koken, kun je terecht in het campingrestaurant waar typische Franse gerechten vers voor je worden bereid.

Avonturiers kunnen hun hart ophalen met de verschillende wandelroutes die de camping aanbiedt. Het beklimmen van de Pyreneeënpassen is ook een optie, waarbij je bovenaan kunt genieten van een adembenemend uitzicht. De omliggende natuurgebieden zijn ideaal voor wandel- en fietstochten. Watersportliefhebbers kunnen in de buurt van de camping diverse watersportactiviteiten ondernemen. In de winter is er een uitgebreid skigebied beschikbaar, waar je de hele dag kunt skiën terwijl je geniet van schitterende panorama’s.

Sunelia Camping Berrua ★★★★☆

Deze prachtige camping ligt aan de voet van de Pyreneeën en aan de kust van Baskenland is een toplocatie voor kampeerders die opzoek zijn naar avontuur en ontspanning. Sunelia Camping Berrua biedt namelijk beide. Toegang tot een zwembad met waterglijbanen en toegang tot het strand biedt je zeker weten zwemplezier op de warme zomerdagen. Het centrum van dorp Bidart dicht in de buurt zorgt er voor dat je gemakkelijk de dagelijkse benodigdheden kunt halen.

Het buitenzwembad biedt een heerlijke plek om te ontspannen tijdens warme zomerdagen. Na een dag vol avontuur in de bergen kun je hier nog even afkoelen, want het zwembad is tot laat open. Het zandstrand ligt op slechts 1 km afstand van de camping, dus een dagje aan zee is ook goed mogelijk. In de zomer is het weer in Frankrijk doorgaans uitstekend, en in de winter kun je genieten van een mooie strandwandeling. Voor kinderen is er een kinderclub op de camping die allerlei activiteiten organiseert, zodat verveling geen kans krijgt.

De camping ligt aan de voet van de Pyreneeën, wat tal van mogelijkheden biedt voor avontuur in de bergen. Of je nu wilt fietsen, wandelen of hiken, het kan allemaal in dit prachtige gebied. De camping heeft enkele aanbevolen routes voor je uitgestippeld; vraag ernaar bij de receptie en je wordt direct geholpen. Op deze routes kun je genieten van schitterende uitzichten en natuurgebieden. Vergeet niet voldoende water mee te nemen, want zo’n tocht is niet binnen een uur voltooid. Het dorpje Bidart ligt op 1 km afstand en is zeker een bezoek waard. Je kunt er een dagje surfen met het gezin; begin met een surfles en daarna kun je samen de golven trotseren. Ook de historische kerk van het dorp is zeer de moeite waard om te bezoeken.

Yelloh! Village Camping Le Pré Lombard ★★★★☆

Yelloh!Village Camping Le Pré Lombard ligt aan de voet van de Pyreneeën en beschikt over een zwemparadijs, wat veel toeristen aantrekt. Op slechts 600 meter afstand bevindt je je in het centrum van het gezellige stadje Tarascon. De camping heeft 100 kampeerplaatsen en 115 verhuurhuisjes. Er is ook een boetiek waar je perfecte souvenirs kunt vinden voor het thuisfront.

De camping biedt een groot zwembad met spectaculaire waterglijbanen waar zowel kinderen als ouders de hele middag plezier kunnen hebben. Daarnaast zijn er twee kleinere zwembaden voor baantjestrekkers. Er is een bar bij het zwembad waar je kunt genieten van een cocktail en even kunt afkoelen. Voor extra ontspanning is er een wellnessruimte met een sauna en een Noors bad.

De nabijheid van de Pyreneeën biedt talloze mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten zoals klimmen, wandelen, fietsen en abseilen. Een bezoek aan de watervallen van Ars en Artigue is ook zeer de moeite waard. Er zijn diverse wandelpaden die naar deze natuurschoonheden leiden, elk met hun eigen prachtige uitzichten.

Camping Parc D’Audinac les Bains ★★★★☆

De camping Parc D’Audinac Les Bains heeft eveneens de schitterende Pyreneeën als achtergrond en ligt nabij St. Girons. Deze camping biedt veel ruimte en rust en is zo ingedeeld dat het aanvoelt als een park. Met toegang tot twee zwembaden en diverse sportactiviteiten zal verveling geen kans krijgen. Het peuter- en babyzwembad is ideaal voor de kleintjes, maar ouderlijk toezicht is vereist. Voor volwassenen en oudere kinderen is er een ruim zwembad waar je kunt genieten van een scala aan wateractiviteiten onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs.

Sportliefhebbers kunnen deelnemen aan een breed scala aan outdoor activiteiten zoals mountainbiken, kanoën, raften en meer, allemaal onder professionele begeleiding. Na een dag vol avontuur kun je dineren in het restaurant, waar live muziek en een adembenemend uitzicht op de bergen je avond compleet maken.

Of je nu avontuurlijk wilt zijn of wilt ontspannen, beide zijn mogelijk in de Pyreneeën. Deze campings bieden de perfecte setting om te genieten van de Franse cultuur, avontuurlijke activiteiten en adembenemende natuur. Een dag wandelen in de bergen afsluiten met een heerlijk diner en een prachtig uitzicht klinkt als de ideale vakantie.

Neem een kijkje op Campingsfrance.nl en boek bovenstaande of vele andere campings bij de Pyreneeën. Pak je spullen maar alvast in, want deze vakantie word  een onvergetelijk avontuur!