De 5 Mooiste campings aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur is al lang één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. De schitterende regio in het zuidoosten van Frankrijk beschikt over kristalheldere water, uitgestrekte stranden, een mediterraan klimaat en adembenemende landschappen. Het is dan ook geen wonder dat toeristen van over de hele wereld hier maar al te graag komen om te kamperen. Maar wat is een reis naar de Côte d’Azur zonder een fantastisch verblijf op één van de mooiste campings in deze bijzondere regio?

In dit artikel nemen we u daarom mee op een reis langs de 5 mooiste campings van de Côte d’Azur, waarvan elke camping haar eigen charme heeft. Of u nu op zoek bent naar een rustige vakantie in de natuur, een luxe verblijf met alle voorzieningen of juist een avontuurlijke vakantie vol activiteiten, de campings op deze lijst bieden voor elk wat wils.

Waarom kiezen voor een camping aan de Côte d’Azur?

De Côte d’Azur is zonder twijfel één van de meest aantrekkelijke bestemmingen op de planeet. Met zijn stralende zon, azuurblauwe zee, bijzondere landschap met uitgestrekte bossen, bergen en calanques, is het geen wonder dat de streek jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Daarnaast kunt u ook om een andere reden geïnteresseerd zijn in een vakantie aan de Côte d’Azur, bijvoorbeeld vanwege e Formule 1 racecircuit in Monaco. En wat is er beter dan dit prachtige gebied te verkennen vanuit uw eigen kleine oase op een camping? Deze geweldige ervaring wilt u zeker niet missen!

Met een camping aan de Côte d’Azur kunt u elke dag wakker worden met een adembenemend uitzicht op de kust. Vervolgens kunt u genieten van de vele bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving, zoals de schitterende badplaatsen Cannes en Saint-Tropez, of één van de vele pittoreske dorpjes. Ter ontspanning kunt u tevens een wandeling maken door de adembenemende natuurparken zoals de Gorges du Verdon. Kortom, er is meer dan genoeg te zien en te beleven!

Wat verstaan we onder een “mooie camping”?

Wat u persoonlijk verstaat onder een mooie camping, hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeuren. Echter zullen wij voor onze selectie enkel campings aan de Côte d’Azur met een beoordeling van 3 sterren of hoger selecteren. Deze beoordelingen komen tot stand op basis van de recensies van toeristen die op de camping hebben verbleven, zowel als kwaliteitsinspecties. Ook de ligging van de camping speelt een belangrijke rol: des te interessanter de omgeving, des te hoger de populariteit vaak is.

Minimale eisen

Om te beginnen moet een camping met 3 tot 5 sterren voldoen aan alle gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Verder is er een goede variëteit aan accommodaties aanwezig, zoals ruime kampeerplaatsen. In het geval van 4- en 5 sterrencampings kunt u ook verwachten om te kunnen kiezen uit een verblijf in bijvoorbeeld een stacaravan, bungalow, chalet of glamping-tent. Er moet sprake zijn van moderne en goed onderhouden sanitaire voorzieningen en dit moet in de juiste verhouding staan tot het aantal gasten. Natuurlijk moeten gasten in staat zijn om iets te kunnen eten en drinken, dus zijn eet- en drinkgelegenheden noodzakelijk op de camping.

Extra’s

Verder moeten gasten zich op een 3- t/m 5-sterrrencamping niet kunnen vervelen. De campings beschikken over een scala aan recreatieve faciliteiten, afhankelijk van het aantal sterren van de camping. Denk aan luxe faciliteiten zoals zwembaden, speeltuinen, sportvelden, fietsverhuur, enzovoort. Ook kan er een goed animatieprogramma voor gezinnen met kinderen aanwezig zijn. Dit kan bestaan uit verschillende activiteiten zoals kinderclubs, sporttoernooien, avondentertainment en shows. Kortom, door de juiste camping aan de Côte d’Azur te kiezen zult u zich niet snel vervelen.

1.  Camping Domaine Pachacaïd – Internationale Glamping

Camping Pachacaïd is een internationale camping gelegen in La Môle, in een rustige en groene omgeving tussen de pijnbomen, aan de voet van het Massif des Maures. Het ligt op 20 minuten rijden van de stranden van de Var. De camping beschikt over een groot aantal volledig ingerichte stacaravans op elf verschillende terrassen met elk een schaduwrijke plaats. Verder staat het bekend om het prachtige waterpark met een overvloed van faciliteiten, waaronder een groot verwarmd buitenzwembad, 2 bubbelbaden en maar liefst 10 glijbanen. Er zijn bovendien veel activiteiten en animatie om van te genieten. Dit zijn bijvoorbeeld disco avonden, creatieve activiteiten, een fitnessruimte, jacuzzi, multifunctioneel sportterrein, fietsverhuur en zelfs de mogelijkheid tot diepzeeduiken. En dat is nog maar het begin van de lijst!

De omgeving van Camping Pachacaïd biedt veel bezienswaardigheden. Bezoek de wijngaarden en de verschillende dorpen aan de zee, zoals Port Grimaud, Sainte Maxime en Cogolin. Het is ook de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de vele wandelpaden in de Maures of in het beschermde natuurgebied van Rayol. De baai van het beroemde Saint Tropez blijft een van de topbestemmingen van de Franse Rivièra. Ieder kan zich vermaken tijdens een verblijf op Camping Domaine Pachacaïd.

2.  Camping Leï Suves – Grote familiecamping

Camping Leï Suves is een gezellige familiecamping gelegen in de streek Var, vlakbij het dorpje Roquebrune-sur-Argens. De camping ligt op 12 kilometer afstand van de stranden van de Côte d’Azur en op korte afstand van twee prachtige meren, Lac Noirel en Lac de l’Aréna. De camping beschikt over ruime en schaduwrijke kampeerplaatsen, zowel als mobile homes om in te verblijven. Op de camping  vindt u een openluchtzwembad én een overdekt zwembad, voor wanneer het weer even niet mee zit. Daarnaast is er een restaurant, supermarkt en een animatieteam dat meer dan 50 uur per week actief is.

Camping Leï Suves is een uitstekend vertrekpunt om de omgeving van de Provence en de Côte d’Azur te ontdekken. Het is gelegen dichtbij de beroemde badplaatsen zoals Saint-Tropez, Sainte-Maxime, Saint-Raphaël en Cannes ligt. Ook kunt u vanaf de camping het nationaal park Les Gorges du Verdon bezoeken. Kortom, Camping Leï Suves biedt een ideale locatie voor gezinnen die willen genieten van een ontspannen vakantie in de prachtige omgeving van de Côte d’Azur en de Provence.

3.  Camping Estérel Caravaning – Zwemparadijs

Camping Estérel Caravaning ligt in de groene omgeving van Agay Saint Raphaël, tussen Cannes en Saint Tropez. Deze mooie vijfsterren camping in de Côte d’Azur is ideaal voor actieve gezinnen kleine kinderen en liefhebbers van wellness. U kunt hier kamperen op staanplaatsen of verblijven in moderne mobile homes, allemaal gegroepeerd op terrassen. Er zijn veel faciliteiten aanwezig, zoals een zwemparadijs, een wellnesscentrum, tennis- en squashbanen, fitnessruimte, sportterrein, bar en restaurant. Voor het hele gezin worden er activiteiten georganiseerd door het animatieteam, waaronder een kinderclub en een jongerenclub, evenals avondspektakel.

Vanaf Camping Estérel Caravaning bent u binnen een paar minuten op de stranden van Agay en u kunt de omgeving verkennen. Ontdek niet alleen langs de kust, maar ook het binnenland en de groene Provence. Geniet van de groene omgeving, de blauwe lucht, de altijd aanwezige zon, de rode rotsen van het Esterel massief en het zilte schuim van de Middellandse zee. Deze camping biedt talloze mogelijkheden voor een ontspannen vakantie met het gezin.

4.  Camping International La Réserve  – Kamperen aan zee

Camping International, gelegen op het schiereiland bij Hyères in de Var, is de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie met familie of vrienden. Het kampeerterrein biedt mooie kampeerplaatsen met schaduw, zowel als  verschillende accommodaties te huur. U hebt namelijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor een verblijf in één van de appartementen en mobile homes. Op de camping heerst een gezellige vakantiesfeer en er worden wekelijks thema-avonden georganiseerd. Voor de kinderen is er een speeltuin en het restaurant biedt heerlijke schotels tegenover de mooie baai van Almanarre. Het zwembad met solarium biedt de ideale plek om te relaxen.

Het strand ligt op slechts 50m afstand van Camping International La Réserve en er zijn vele activiteiten mogelijk. Zo kunt u hier uitstekend windsurfen, wandelen, duiken en kajakken. De ligging van Camping International is ideaal om allerlei activiteiten te ondernemen en het schiereiland is een paradijs voor surfers, duikers en natuurliefhebbers. Bent u op zoek naar een ideale bestemming voor een actieve vakantie vol avonturen, dan bent u bij deze camping absoluut aan het juiste adres.

5.  Camping Indigo Des Gorges Du Verdon – Kamperen in de natuur

Altijd al willen kamperen middenin de natuur, maar slaapt u niet graag in een tent zonder de luxe faciliteiten waar u aan bent gewend? Camping Gorges du Verdon is gelegen in het hart van een natuurpark op een hoogte van 660 meter tussen prachtige pijnboombossen. Het is iets verder vanaf de zee gelegen dan de andere campings uit onze selectie. Camping Gorges du Verdon ligt namelijk op een afstand van ongeveer 80 kilometer vanaf de kust. De camping ligt aan de voet van de kloof en heeft 170 kampeerplaatsen met veel schaduw en biedt verschillende huuropties. Kies voor een verblijf in één van de huurtenten, bungalows, chalets of mobile homes.

Camping Indigo Des Gorges Du Verdon is een ideale plek voor gezinnen met grotere kinderen dankzij het eigen privéstrand aan de rivier, waar u kunt zwemmen, vissen, kanoën of raften. Ook zijn er diverse activiteiten te ondernemen in het park, zoals wandelen, vogelshows bekijken of één van de pittoreske Middeleeuwse plaatsjes bezoeken. Na een avontuurlijke dag kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad of op het mooie terras van het café-restaurant. De camping is een paradijs voor natuurliefhebbers die willen genieten van de rust en de prachtige omgeving.