Bijzondere accommodaties in Normandië

Als je van geschiedenis houdt moet je zeker naar Normandië in Frankrijk gaan. De regio is vooral bekend door de grote rol die het speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog en het bezoeken van de strand waar D-Day en de strijd om Normandië zich heeft afgespeeld blijft indrukwekkend. Tegenwoordig is er echter veel meer te doen in de regio en kan je naast geschiedenis ook van de moderne Franse cultuur genieten. Lekkere wijnen, mooie landschappen en misschien wel de meest indrukwekkende abdij van heel Europa vind je allemaal in Normandië. In dit artikel lees je over de verschillende soorten accommodaties in Normandië, zodat jij jouw bijzondere vakantieplannen kunnen beginnen.

Vakantie in Normandië

Het belooft een bijzondere vakantie te worden als je er voor kiest om naar het karaktervolle Normandië te gaan voor je volgende vakantie! De regio leent zijn naam aan de vroegere Noormannen die zich er hebben gevestigd en bestaat uit twee regio’s; Haut-Normandië en Basse-Normandië. Bezoek zeker de De-Day stranden tijdens een vakantie naar Normandië, maar vergeet ook niet wat verder terug in de tijd te kijken met een bezoek aan een van de vele kastelen en burchten in de regio. Maar je kan ook heerlijk zwemmen aan de lange kustlijn en wandelen in het beschermde natuurgebied Plage de la Vieille Eglise.

De prachtige kustlijn van Normandië zal je betoveren

 

Met zo een veelzijdige vakantie wil je ook je een verblijf dat vol sfeer zit en past bij je vakantiewensen. Door goed van te voren je reis te plannen, heb je meer dan genoeg tijd om een mooie accommodatie te vinden. Je kan in Normandië kiezen voor campings en vakantiehuisjes, die beiden een andere maar even bijzondere vakantie ervaring beloven.

Campings in Normandië

Net zoals dat in de rest van Frankrijk kamperen mogelijk is, kan je ook een camping in Normandië boeken. Deze  zijn vaak in een natuurrijke omgeving en bieden de perfecte plek om te ontspannen na een jaar lang hard werken. Er zijn echt duizenden campings te vinden, in alle soorten en maten. Wat de campings in Normandië echt bijzonder maakt is dat er vaak veel informatie op de campings aanwezig is over de regio, je kan deelnemen aan een activiteit om bijvoorbeeld deel te nemen aan een tour of geniet van de meest spectaculaire uitzichten vanuit je verblijf.

Wil je rust ervaren, dan moet je op een camping in Normandië zijn

Vakantiehuisjes in Normandië

Wil je dicht bij de natuur staan, maar spreekt overnachten in een tent je toch niet zo aan? Dan kan je kiezen voor een van de vakantiehuisjes in Normandië. Zo geniet je van net wat meer privacy in je eigen huisje en kan je je terug trekken wanneer je wilt, terwijl de omgeving vaak net zo rustig en natuurrijk is als bij een camping. Vakantiehuisjes in Frankrijk staan bekend om hun moderne voorzieningen met huizen die voor gemak zijn ingericht en in Normandië is het niet anders. De vakantiehuizen in Normandië bevinden zich vaak in de buurt van populaire toeristische attracties, zoals het middeleeuwse stadje Bayeux. De perfecte uitvalsbasis voor actieve vakantiegangers dus die er overdag op uit willen en de dag in hun eigen vakantiehuisje willen afsluiten.

Overnacht in luxe en comfort in een vakantiehuisje in Normandië

 

Afhankelijk van je vakantiewensen kan je kiezen voor een camping of vakantiehuisje in Normandië. Beiden zijn geschikt voor een leuke vakantie, maar onderscheiden zich vooral in de mate van voorzieningen aanwezig bij de accommodatie. Ga je het avontuur aan en kies je voor een camping of wil je heerlijk ontspannen in een vakantiehuisje? Wat je ook kiest, het is zeker dat je een bijzondere vakantie in Normandië gaat beleven.