Blog: Waarom nu je koffers pakken voor een vakantie in Frankrijk een goed idee is

Dat Frankrijk een heerlijk vakantieland is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Naast zon, zee en strand heeft dit land nog zoveel meer te bieden. Of je nu cultuur wilt snuiven of van plan bent om te genieten van de prachtige natuur: dit veelzijdige vakantieland is van alle markten thuis. Nu de zomervakantie is aangebroken is het een goed moment om alle vakantiebenodigdheden in te pakken en richting la douce France te vertrekken. We kunnen ondanks Corona en uiteraard met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen 101 redenen bedenken waarom dat een goed idee is, maar we zetten er vijf voor je op een rij. Lees je mee?

1. Vul je vitamine D tekort aan in Frankrijk

Dag regen en bewolking, hallo zon! Alhoewel het al een tijdje zomer is, merken we daar op dit moment niet al te veel van in Nederland. Gelukkig is dit in Frankrijk een ander verhaal, aangezien de zon zich daar rond deze tijd van het jaar veel laat zien. Ideaal om wat zonnestralen mee te pakken en te genieten van het mooie weer. En de kans op besmetting is als u zelf met de auto reist en in de buitenlucht vakantie viert nihil.

2. Geniet van de rust

Vanwege de coronacrisis laten veel mensen een vakantie in het buitenland links liggen deze zomer. Dat betekent dat je weinig toeristen tegen zult komen, indien je een bezoek brengt aan Frankrijk. Bijkomend voordeel is dat je kunt genieten van alle rust en ruimte. Zeg maar dag tegen die hordes toeristen bij bezienswaardigheden. Nu is eindelijk het moment aangebroken om gave vakantiekiekjes te maken zonder tientallen mensen op de achtergrond. Ideaal, nietwaar?

Foto van Skeeze via Pixabay

3. Op en top ontspannen

Ontspanning is belangrijk. Zeker in deze tijd waarin het coronanieuws overheerst is het verstandig om je hoofd leeg te maken en er even tussenuit te gaan. Zo kun je even ontsnappen aan de vier muren en in een andere omgeving je hoofd leegmaken. Of je dat nu doet door aan het strand te liggen met een goed boek of toch liever een wandeling maakt door de bergen; de keuze is aan jou.

4. Culinair genieten en bijdragen aan de lokale economie

Voor heerlijke, plaatselijke specialiteiten ben je in Frankrijk op de goede plek. Er is niks leukers dan naar een Frans restaurant te gaan en te genieten van alle lekkernijen die je voorgeschoteld krijgt. Wat dacht je van smaakvolle Ratatouille, traditionele Franse uiensoep of Boeuf Bourguignon waarbij je je vingers aflikt? Niet alleen doe je jezelf hiermee een plezier, ook draag je bij aan de lokale economie. Een win-win situatie!

5. Volop keuze voor de mooiste campings

Vanwege de lockdown hebben veel mensen het boeken van een vakantie uitgesteld. Hierdoor is er nog volop beschikbaarheid bij campings op de mooiste locaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een camping direct aan de Middellandse Zee of juist een camping in het hart van de Ardèche? Reken maar dat er nog beschikbaarheid is in jouw favoriete vakantieregio. Bovendien heb je nog volop keuze uit accommodaties en ruime campingplaatsen. Kies jij deze zomer voor een glampingaccommodatie of ga je toch liever voor een stacaravan? 

Foto van Monicor via Pixabay

Wacht niet langer en boek vandaag nog een vakantie naar het heerlijke Frankrijk!