Blog Normandië: 9 x Lekker eten in Normandië

Vakantie Normandië

Wanneer je op vakantie bent wil jij je het liefst nergens druk over maken. De kinderen vermaken zich met hun nieuwe vrienden op de camping, je bezoekt hier en daar eens een pittoresk Frans dorpje en voor je het weet is het alweer etenstijd. Hoewel het restaurantje op de camping ook best aardig is, is het ook wel eens leuk om wat nieuws te proberen. Ik ben Karin Twijnstra eigenaresse van Chateau Le Val, een 19e eeuws kasteel in Brix. Inmiddels woon ik al 19 jaar in dit prachtige dorpje en weet alles van de regio. Daarom geef ik je 9 tips om lekker te eten in Normandië, met meer dan alleen de Franse keuken!

Restaurants Normandië

1. Hostellerie du château – Bricquebec
Heerlijk eten in een Middeleeuwse eetzaal. Het dorpje Bricquebec zelf ligt vlak bij de landingsstranden van Normandië, waardoor dit een ideale aansluiting op een dagje uit is. Je kunt hier lekker eten voor een goede prijs in een prachtig aangeklede eetzaal of op de prachtig uitgelichte binnenplaats.

2. La Crié du Tomahawk – Saint Vaast La Hougue
Dit vis restaurant in Saint Vaast La Hougue ligt aan de kade en biedt je een unieke kijk op het kantoor van de Havenmeester. Het Restaurant is een vishandelaar van oorsprong, maar de vis was er zo goed, dat ze het zelf als diner aan de gasten wilden voorschotelen. Dit is dus én genieten van het uitzicht, en genieten van het product van de zee.

3. La Galetière – Valognes
Dit restaurantje ligt in het hart van Valognes en biedt je authentieke Franse gerechten zoals we die eigenlijk allemaal wel kennen. Gewoon goed eten tijdens de vakantie!

4. Le Moulin de La Haule – Yvetot-Bocage
Authentiek Normandisch restaurant, gebouwd in een oude watermolen met open haard. Naast deze authentieke gerechten, veelal gegrild op houtskool, bakken zij ook zoete crêpes, of hartige galettes (hartige pannenkoeken). Het authentieke pand heeft een gezellig terras aan de vijver.

5. Le Berlingot – Sortosville en Beamont
Een grillrestaurant in het gezellige Sortosville en Beamont. Het vlees wordt hier gegrild in een soort open haard en is bij veel mensen favoriet. Ook lekker zijn de crêpes die je hier als dessert kunt bestellen. Al met al heerst hier een prettige sfeer.

6. Cap de La Hague – Auderville
Een restaurant met internationale klasse ! Hier werken ze met verfijnde smaken en unieke gerechten van over de hele wereld. Hier kom je genieten van luxe kunstwerkjes die je worden voorgeschoteld.

7. Café de France – Barfleur
Een echt Frans café aan de kade. Zeker op het terras kan je hier goed zitten met een goed glas wijn en een lekker gerecht in het zonnetje kijk je uit op het haventje van Barfleur. Een aanrader in dit restaurant zijn de Moules-frites, maar je kan natuurlijk ook gewoon op de kaart kijken.

8. Pizzeria Le Brick – Maupertus sur Mer
Wie op zoek is naar een eenvoudig goede pizza in Frankrijk zit hier goed. Je hebt vanaf het restaurant een panoramisch uitzicht op zee en geniet van een gezellige informele sfeer onder het genot van een heerlijk versbereide pizza.

9. Maison Rouge – Maupertus sur Mer
Onderdeel van Camping L’Anse du Brick is het restaurant Maison Rouge. Zij liggen rechtstreeks aan de kust en bieden daarom een prachtig uitzicht op zee. Hier kun je genieten van Normandische specialiteiten. Het eten is hier zo authentiek dat niet alleen de recepten, maar ook de producten uit de regio komen.
Met deze 9 tips kom je tijdens jouw vakantie in Normandië niets te kort: Bon appetit!

Bekijk hier alle Campings in Normandië