Blog: Kerstmis in Frankrijk!

Kampeervakantie met kerst in  Frankrijk

Frankrijk kerstOndanks de kou, de wind en de gladde wegen blijft het een van de mooiste tijden van het jaar: Kerst. Misschien niet het ideale moment om te kiezen voor een kampeervakantie, maar zeker wel een tijd om Frankrijk eens te bezoeken. In dit blog een kort overzicht met de hotste events tijdens de decembermaand in Frankrijk!

Strasbourg

De stad die zich ook wel “the Capital of Christmas” noemt: Strasbourg. De stad is het hele jaar door al een sprookje in Elzas-Lotharingen, maar tijdens Kerst pakken ze nog eens extra uit! Meer dan 300 “chalets” verspreid over 11 plaatsen: de grootste kerstmarkt ooit! Het heerlijke is, is dat deze plekken allemaal op loopafstand van elkaar liggen: zo wandel je eigenlijk door een groot kerstprookje. Daarnaast vind je er ook een prachtige (levende) kerststal bij de Kathedraal en een 30 meter hoge Kerstboom! Het allerleukste is misschien nog wel: Straatsburg ligt eigenlijk niet eens zo gek ver bij Nederland vandaan: heerlijk voor een paar daagjes er tussenuit en de Kerstsfeer proeven! Een compleet overzicht van de activiteiten vind je hier (in het Frans)!

Parijs

Kerst Frankrijk

Natuurlijk viert men Kerst in Parijs! Ook Parijs is prachtig verlicht, met natuurlijk ook de Eifeltoren die als een soort reusachtige Kerstboom boven de stad uittorent. Daarnaast zijn er verspreidt door de stad verschillende kerstmarkten georganiseerd. Zoals die van Trocadero: heerlijk knus, prachtige chalets en kraampjes en een heuse ijsbaan: Schaatsen vlakbij de Eifeltoren: romantischer kan haast niet! Maar de allergrootste kerstmarkt van Parijs vind je buiten het centrum: het zakencentrum van Frankrijk, la Défense, aan de rand van Grand Arche is overspoeld met Chalets en ook de Kerstman doet deze markt aan. Als je hier niet slaagt voor al je Kerstcadeaus!?
Wie zegt Parijs, zegt natuurlijk Disneyland: misschien wel het mooiste sprookje tijdens de Kerst! Het hele pretpark is gehuld in lichtjes, kerstbomen en zelfs de Disneyfiguren zijn in Kerststemming. Het allerleukste is misschien wel het feit dat het in Disneyland sowieso sneeuwt en dit alles met prachtig verlichte kerstparades!

Toulouse

Ook het zuidelijker gelegen Toulouse wordt omgetoverd tot een waar Kerstparadijs: de straten worden prachtig versierd en ook het stadplein, Place de la Capitole veranderd in een Kerstsprookje. Misschien wel extra bijzonder is dat het hier een stukje minder koud is en je toch de heuse Kerstsfeer blijft proeven. Naast dat ook Toulouse is voorzien van een kerstmarkt met Gluhwein en de Kerstman, houdt men het hier ook regionaal en krijg je de kans om allerlei lokale lekkernijen te proeven. Naast de Kerstmarkt met schattige witte chalets en lichtjes, worden er gedurende de hele decembermaand allerlei activiteiten omtrent de Kerst georganiseerd. Een overzichtje vind je hier (in het Frans)!

Bekijk hier onze Campings in Frankrijk