Blog: Crest en Drôme

Crest en Drôme

Club les Clorinthes CrestEen ontzettend leuk Frans plaatsje in de Drôme, ideaal gelegen aan de rivier. In dit idyllische dorpje heb ik zelf een aantal jaar geleden twee maanden mogen verblijven, destijds nog actief als animatrice. Ik zat op een camping direct aan de rivier, een heerlijke plek om eens rustig te vertoeven en te genieten van het weer en het water!

Een ontzettend leuk Frans plaatsje in de Drôme, ideaal gelegen aan de rivier. In dit idyllische dorpje heb ik zelf een aantal jaar geleden twee maanden mogen verblijven, destijds nog actief als animatrice. Ik zat op een camping direct aan de rivier, een heerlijke plek om eens rustig te vertoeven en te genieten van het weer en het water!

In de zomer staat het water in dit gedeelte van rivier de Drôme niet al te hoog, maar hoog genoeg om in te zwemmen. Of, wat natuurlijk nog leuker is: met je opblaasbare band of luchtbed een stuk mee te gaan in de stroming. De stroming is aanwezig, maar niet heel sterk, waardoor je zelf in de hand kunt houden hoever je wilt afdrijven! Ontzettend leuk natuurlijk, al raad ik wel aan om waterschoenen te dragen wanneer je kiest voor een dagje aan de rivier. De bodem (en het strand) bestaat namelijk uit kiezels en stenen met hier en daar nog scherpe randen.

Terug naar de Middeleeuwen

Om in het dorpje zelf te komen kon ik lopend vanaf de camping een van de mooie middeleeuwse bruggen oversteken en wandelde daarmee zo het centrum van het dorpje in. Het dorpje telt om en nabij 8.000 inwoners en heeft de Middeleeuwse Sfeer. Iedere zaterdag slingert de markt door de smalle middeleeuwse straatjes waar veel plaatselijke boeren hun waar verkopen. Naast groente en fruit zijn er ook diverse geurende kazen en worsten die worden verkocht. Natuurlijk moet je wel eerst proeven wat je in je tent of caravan haalt! Zaterdag was mijn vrije dag en ik vond het heerlijk om iedere zaterdag weer vanaf de camping over deze markt te slenteren en de sfeer te proeven. De markt draagt voor mijn gevoel echt bij aan het Middeleeuwse gevoel dat je toch al hebt als je door te smalle straatjes en steegjes loopt. Deze steegjes staan ook nog eens volgebouwd met historische panden, stijle en hoge trappen en natuurlijk het putn van Crest: De vestingtoren van Crest!

Met zijn 52 meter hoogte, is het de hoogste toren die nog overeind staat in Frankrijk, en omdat deze midden op de berg staat is hij ook nog van ver te zien. Nog leuker is om dit om te draaien: De toren te bezoeken en het uitzicht vandaar te bekijken. Het is onderdeel van een oude burcht en binnen wordt je mee teruggenomen naar de Middeleeuwen. Wat misschien wel het allerleukste is: éénmaal boven is er ook nog een alternatieve manier naar beneden. Ik had met mijn grote mond natuurlijk aan iedereen vertelt hoe tof het zou moeten zijn om te kunnen abseilen naar beneden vanaf de toren. Dat doen we wel even! Ik moet toegeven.. toen ik bovenop stond begon ik toch even te twijfelen; 52 meter is voor de niet alledaagse berggeit nog best hoog! Toch heb ik het gedaan, tuigje aan, helmpje op en via de wand van de toren naar beneden! Een ontzettend toffe kers op de taart van mijn zomer aan de Drôme!

Vakantie DrômeBekijk hier:
Meer informatie over de regio Drôme
Populaire campings in de Drôme
Het overzicht met alle campings in de Drôme

Bekijk hier alle Campings in de Drome