Coronamaatregelen camping vakantie Frankrijk

Update 31 augustus:

De overheid heeft het advies om alleen naar bestemmingen met een groen of geel reisadvies te gaan. Frankrijk en ook het eiland Corsica hebben code geel. Bij terugkeer moet u een coronabewijs laten zien. Houd altijd het reisadvies in de gaten, want de de situatie en bij behorende maatregelen kunnen snel veranderen.

Alle reizigers die vanuit Nederland naar Frankrijk reizen, moeten bij aankomst een bewijs van volledig vaccinatie met een door de EU goedgekeurd coronavaccin (u heeft minimaal 7 dagen geleden de laatste vaccinatie gehad, tenzij u het Jansen vaccin hebt ontvangen dan geldt een minimale tussenperiode van 28 dagen), een negatieve testuitslag (maximaal 24 uur oud) of een bewijs van het hebben gehad van covid-19 kunnen overleggen i.c.m. één vaccinatie (minimaal 7 dagen geleden). Ook het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Frankrijk geaccepteerd. Anders moet u in Frankrijk eerst in quarantaine.

Corona maatregelen:

Houd voor uw verblijf op een camping rekening met de volgende zaken:

  • Bij aankomst op een camping of vakantiepark met een restaurant, zwembad of een zaal voor publieksvoorstellingen zijn gasten vanaf 18 jaar verplicht eenmalig een Coronabewijs, in het Frans “pass sanitaire” (complete vaccinatie, een negatieve PCR- of antigeentest minder dan 48 uur oud of certificaat van herstel) te tonen.
  • Voor het verdere verblijf op de camping en het gebruik maken van bijvoorbeeld het zwembad of het bezoeken van een voorstelling, hoeft u niet opnieuw de “pass sanitaire” te tonen
  • Als u van camping of vakantiepark wisselt moet u bij aankomst opnieuw de pass sanitaire laten zien.
  • Vanaf 30 september 2021 is de pass sanitaire verplicht voor gasten vanaf 12 jaar en ouder.
  • Niet-essentiële winkels, musea, monumenten, bioscopen, theaters en concertzalen zijn open, toegang op vertoon van Coronabewijs.

Algemene Corona regels

In heel Frankrijk geldt als algemene regels het houden van één meter afstand met mondkapje, zonder mondkapje 2 meter. Het dragen van een mondkapje is voor iedereen vanaf 6 jaar verplicht, zowel binnen in bijv. een supermarkt en in het openbaar vervoer. Daarnaast kunnen lokale overheden mondkapjes buiten verplicht stellen.