Coronamaatregelen camping vakantie Frankrijk

Update 9 juni

De overheid heeft het advies om alleen naar bestemmingen met een groen of geel reisadvies te gaan. Momenteel heeft Corsica als enige regio in Frankrijk code geel, de andere regio’s zijn nog oranje. Houd altijd het reisadvies in de gaten, want de de situatie en bij behorende maatregelen kunnen snel veranderen.

Na een verblijf in Frankrijk dien je bij terugkomst in Nederland 5 dagen in quarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kun je je bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Dit geldt niet voor regio’s met code geel, dus na een vakantie op Corsica is het niet nodig, tenzij u door het vasteland van Frankrijk terug reist.

Vanuit de Franse overheid zijn vanaf 9 juni toeristen uit andere landen weer welkom zijn. Alle reizigers die dan vanuit Nederland naar Frankrijk reizen, moeten bij aankomst een bewijs van volledig vaccinatie met een door de EU goedgekeurd coronavaccin, een negatieve testuitslag of een bewijs van het hebben gehad van covid-19 kunnen overleggen. Ook het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Frankrijk geaccepteerd.

Vakantieparken en campings zijn momenteel alleen geopend voor vaste gasten uit Frankrijk zelf. Tankstations zijn wel open, en de meeste stranden ook. Attractieparken en musea zijn nog gesloten.

Vanaf 9 juni zijn de volgende versoepelingen in gegaan:

  • avondklok van 23.00 tot 6.00 uur (deze blijft tot eind juni van kracht)
  • heropening niet-essentiële winkels (max. 1 persoon per 4 m2 vloeroppervlak)
  • heropening terrassen, tafels met maximaal 6 personen en maximaal 50% bezetting
  • heropening musea, monumenten, bioscopen, theaters en concertzalen
  • buitensport in groepsverband weer toegestaan

Algemene Corona regels

In heel Frankrijk geldt als algemene regels het houden van één meter afstand met mondkapje, zonder mondkapje 2 meter. Het dragen van een mondkapje is voor iedereen vanaf 6 jaar verplicht, zowel binnen in bijv. een supermarkt en in het openbaar vervoer. Daarnaast kunnen lokale overheden mondkapjes buiten verplicht stellen.