Achtergrond afbeelding
Klantenservice vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00
085 04 79 123, Laat ons u bellen
Camping zoeken
personen
Campings

Vakanties Frankrijk

FrankrijkVakantie in Frankrijk houdt in dat u volop kunt genieten van bergen, heuvels, zee, meren, rivieren en prachtige natuurgebieden. Maar ook het cultureel erfgoed mag er wezen met haar kastelen in alle soorten en maten, vele Romeinse overblijfselen, Prehistorische grottekeningen, grote steden en pitroreske dorpjes.
 
Frankrijk is dertien keer zo groot dan Nederland en het op één na grootste land van West-Europa wat inhoudt dat Frankrijk u kan verrassen met haar enorme diversiteit aan regio's. In Normandië, Picardië en Bretagne kunt u bijvoorbeeld genieten van majestueuze krijtrosten. In Aquitanië, Midi-Pyreneeën en Languedoc-Roussillon vindt u indrukwekkende rotspartijen en schitterende natuurgebieden met kloven en rivieren. In de Franse Rivièra kunt u genieten van zon, azuurblauwe zee en strand en in de Loirevallei van de prachtige, bombastische Renaissance kastelen.
 
Het klimaat in Frankrijk varieert en is onder te verdelen in drie verschillende klimaten:
- Zeeklimaat met vochtige winters en aangename zomers zoals in het noorden van Frankrijk
- Landklimaat met strenge winters en warme zomers, zoals in Elzas-Lotharingen, in de gebergten (Alpen,
  Pyreneeën en Centraal Massief)
- Mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers zoals Zuid-Frankrijk
 
U kunt Frankrijk ontdekken in alle jaargetijden, want het leent zich uitstekend voor zonvakanties ofFrankrijk wintersportvakanties.  De beste maanden om Frankrijk te ontdekken zijn april, mei en juni. Het is dan vaak nog niet zo warm en het massatoerisme nog niet gearriveerd is. De gemiddelde temperatuur is dan zo'n 18 tot 20 graden.
Gaat u liever voor het ultieme vakantiegevoel en een echte zonvakantie of kunt u alleen maar in de zomermaanden? Dan loopt de gemiddelde temperatuur al snel op tussen de 22 en 30 graden en soms nog wel hoger. Het hoogseizoen in Frankrijk loopt van begin juli tot ongeveer midden augustus. Het is dan ook erg druk in deze maanden: de gevreesde zwarte zaterdagen zijn dan een feit...
In het zuiden van Frankrijk gaat het er anders aan toe dan in het noorden van Frankrijk. Zo is het in het zuiden vaak veel warmer en houden veel Fransen een siësta op het heetste moment van de dag (zo tussen 12.00 uur en 16.00 uur). De meeste winkels zijn dan ook dicht, dus het is verstandig om niet in de felle zon te lopen of excursies te ondernemen rond dit tijdstip.

Strandvakanties in Frankrijk

FrankrijkFrankrijk telt 3,427 kilometer aan kustlijn. Geen wonder dat de kust van Frankrijk duizenden verschillende gezichten kent. De meest bekende is waarschijnlijk wel de Franse Rivière aan de Middellandse zee die het oosten van de Côte d'Azur beslaat en zich uitstrekt van Nice tot en met Menton. De azuurblauwe zee, witte zandstranden en zonnige dagen zijn er beroemd.
Maar de Franse kust heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de vele vestingstadjes en piratenstadjes aan de Atlantische Oceaan in de westkust van Frankrijk? Ook hier zijn volop badplaatsen, is de zee azuurblauw en ja, ook de zomers kunnen er flink warm worden. Of de majestueuze krijtrotsen in Bretagne, Normandië en Picardië wat meer doet denken aan een Engels landschap met indrukwekkende uitzichtpunten over zee. Hier vindt u ook volop rotspartijen, fijne zandstranden en indrukwekkende natuur.
Over het algemeen zijn de stranden in Frankrijk kindvriendelijk met fijn zand, een aflopende bodem en strandwachten. Uiteraard bestaan er ook wilde, ruige kusten met kiezelstenen en diepe afdalingen tussen rotsen. U vindt er onontdekte strandjes en rustige baaien verstopt in de rotsen en de Calanques, maar ook populaire stranden wat zwart ziet van de mensen met horeca gelegenheden, boulevards en strandactiviteiten. Alles is mogelijk.
 
Houdt u dus van een veelzijdig land vol verrassingen met een prachtige natuur, schitterend erfgoed, culinaire hoogstandjes en heerlijk weer? Dan is Frankrijk het vakantieland voor u deze zomer. Laat u inspireren door de informatie over al de regio's van Frankrijk hier in het linkermenu en maak uw keus uit één van de honderden campings die deze site u te bieden heeft.
Frankrijk