Achtergrond afbeelding
Klantenservice vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00
085 04 79 123, Laat ons u bellen
Camping zoeken
personen
Campings

Blog over Frankrijk

Blog over FrankrijkHet blog van campingsfrance.nl is het blog voor iederen die fan is van Frankrijk. Geschreven voor en door fans van Nederland's favoriete vakantieland. Op het blog van campingsfrance.nl worden de leukste uitsjes uit verschillende streken uitgelicht en vind je ook tips en trics over de Franse gastronomie en cultuur. 

De blogs op campingsfrance.nl worden geschreven door enthousiaste fans van het Franse land. De contributors hebben er in veel gevallen zelfs voor gekozen om zich voor het leven te vestigen in hun favoriete regio en kunnen daarom als geen ander vertellen wat er te doen is. Naast leuke uitstapjes en interessante feitjes over de regio vind je hier ook recepten en werkwijzes van streekgerechten en verhalen over de Franse cultuur! Genoeg informatie om de keus voor jouw vakantiestreek een stuk makkelijker te maken! 

Heb jij ook een mooi verhaal over jouw favoriete Franse streek? Stuur ons dan een mail

De Auvergne, pays sans parure! 

Auvergne, pays sans parure!Op zoek naar ons stekkie in Frankrijk, inmiddels alweer 9 jaar geleden, kwamen wij, Daan en Jacqueline, al Googelend, bij deze oude boerderij uit 1880 terecht. De boerderij gelegen in het groene hart van Frankrijk, departement de Puy-de-Dôme (het departement van de uitgedoofde vulkanen (puys) en om  nog preciezer te zijn de streek Les Combrailles.

Lees Verder >>

 

Dordogne, Pays de l'Homme

Dordogne Pays de l'HommeDeze bekende provincie in het Zuidwesten van Frankrijk wordt jaarlijks gemiddeld door 3 miljoen toeristen bezocht, waarvan de grootste buitenlandse groep uit Nederland komt.

Lees Verder >>

 

Crest en Drôme

Crest en DrômeDeze bekende provincie in het Zuidwesten van Frankrijk wordt jaarlijks gemiddeld door 3 miljoen toeristen bezocht, waarvan de grootste buitenlandse groep uit Nederland komt.

Lees Verder >>

 

 

Fietsen door Parijs!?

Fietsen door ParijsRobert Guinée bracht in zijn studentenjaren behoorlijk wat tijd door in de prachtige stad Parijs. Hij heeft hier ontdekt hoe leuk het is om deze stad op de fiets te ontdekken en biedt nu rondleidingen aan op www.parisarchitecture.nl, zodat mensen zijn ervaring kunnen delen! Een ideale trip tijdens de kampeervakantie op Île de France!  Lees Verder >>

9 x Lekker eten in Normandië

9 x Lekker eten in Normandië Wanneer je op vakantie bent wil jij je het liefst nergens druk over maken. De kinderen vermaken zich met hun nieuwe vrienden op de camping, je bezoekt hier en daar eens een pittoresk Frans dorpje en voor je het weet is het alweer etenstijd. Hoewel het restaurantje op de camping ook best aardig is, is het ook wel eens leuk om wat nieuws te proberen. Ik, Karin Twijnstra, van Chateau Le Val, geef je daarom 9 tips om lekker te eten in Normandië, met meer dan alleen de Franse keuken! Lees verder >>

De abdij van Cadouin

De abdij van CadouinIn oktober bestond de abdij van Cadouin, een lief klein dorpje  iets ten zuiden van de lijn Sarlat-Bergerac, in de Périgord pourpre (purper c.q. paars is in relatie tot de wijn die hier veel geproduceerd word), maar liefst 900 jaar.

Lees verder >>

 

Paté maken in de Périgord

Paté maken in de PérigordIn Frankrijk heel populair, maar ook in Nederland vinden wij het lekker op onze toastjes 's avonds op de camping: paté. Waarom is dit zo populair en hoe maken die Fransen dit eigenlijk zo lekker op Bourgondische wijze? Peter Hootsen neemt je mee in zijn Franse keuken en legt het uit! 

Lees verder >>

 

Lyon, vergeten door Nederlanders!?

Lyon, vergeten door Nederlanders!?Lyon, de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Het rijk van meesterkok Paul Bocuse, de stad van de statige Rhône en de sierlijke Saône, het jaarlijkse lichtfestival, de stad van de bouchons*, de gezelligheid en gemoedelijkheid, maar bovenal een stad waar je je hart snel aan verliest. Maar nee hoor, onder de Nederlanders staat Lyon beter bekend als de stad van de tunnels, de enorme files en een groot herkenningspunt op de Route du Soleil. Maar waarom zouden we juist wel naar Lyon moeten? Lees verder >>

Kerst in Frankrijk

Kerst in FrankrijkOndanks de kou, de wind en de gladde wegen blijft het een van de mooiste tijden van het jaar: Kerst. Misschien niet het ideale moment om te kiezen voor een kampeervakantie, maar zeker wel een tijd om Frankrijk eens te bezoeken. In dit blog een kort overzicht met de hotste events tijdens de decembermaand in Frankrijk! Lees Verder >>